USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькому НТУ готуватимуть магістрів фізичної культури

12 Лютого 2019 13:33
Луцький національний технічний університет готуватиме магістрів за спеціальністю фізична культура, в університеті вже навчаються студенти на бакалавраті цієї спеціальності, а з першого вересня цього року планують набрати магістрів. Зокрема, спеціальність передбачає 30 місць.

Презентація магістратури 017 Фізична культура і спорт відбулася 12 лютого.

Так, до сьогоднішнього дня університет готував лише бакалаврів за спеціальністю 014 Середня освіта (фізична культура). Зазначимо, що на першому курсі вже навчаються студенти, серед яких є майстри спорту та кандидати в майстри спорту України.

Зокрема, для того, аби вступити на відповідну спеціальність, потрібно здати творчий залік (загальна фізична підготовка), українську мову та літературу, біологію, історію України або географію. Випускник спеціальності може працювати вчителем фізичної культури, вчителем «Захисту Вітчизни», «Основ здоров’я», тренером-інструктором спортивної школи, фітнес-тренером, тренером-інструктором тренажерного комплексу.
Ректор ЛНТУ Петро Савчук зазначив, що йому дуже приємно усіх бачити, адже це перший захід з чотирьох, який стосується нових аспектів позиціонування університету в освітньо-науковій підготовці.

«Підготовка фахівців високої кваліфікації фізична культура та спорт дуже важлива для нашої країни. Мова йде і про наукову діяльність у цій сфері, адже у нашій країні приділяється недостатня увага спорту високих досягнень. Ми радіємо з результатів наших спортсменів, але потрібно опрацьовувати складову від дитячого спорту. Разом з СНУ та університетом «Україна» ми теж заходимо в цю нішу. Акценти ставимо на наукову підготовку. Ми відкривали магістратуру не для того, аби підтягнути до університету потужних фахівців в сфері спорту та готувати хороших спортсменів», – зазначив Петро Савчук.

З його слів, зараз ліцензію на спеціальність не дають просто так, адже потрібно мати відповідну матеріально-технічну базу, а вона в університету є. Він поінформував, що на спеціальності буде 30 місць, частина з яких денної форми, частина – заочної. На спеціальності буде не менше п’яти державних місць.

«З 1 вересня на спеціальність вже наберуть магістрів. Ми будемо лише формально конкурувати з СНУ, монополізм шкідливий батькам та дітям, тому відкриття такої ж спеціальності у нас лише покращить якість навчання на цій спеціальності. Університет орієнтуватиметься на олімпійські види спорту, що може покращити імідж університету та Волині зокрема», – наголосив ректор.
Очільник кафедри фізичної культури, спорту і здоров’я, кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Сергій Савчук, своєю чергою, зауважив, що, окрім дитячого спорту, має розвиватися і студентський спорт, без якого не буде якісної підготовки професійних спортсменів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Волинянин Показати IP 12 Лютого 2019 14:21
Кого вже тільки не готує ЛНТУ ! Залишилось тільки чуть ущемити Поплавського, почати випускати попів , марчендайзерів і космонавтів . Савчук - і швець, і жнець, і на дуді грець ! Та навчіться робити щось одне, але добре - готуйте спеціалістів технічних спеціальностей ! Бо той, хто робить все - не вміє робити добре нічого конкретного ! А оцінкою роботи є затребуваність випускників і рейтинг вишу - десь в четвертій тисячі у Європі !
123 до Волинянин Показати IP 12 Лютого 2019 14:43
Закон економіки, пане) Є попит - буде з`являтись і пропозиція. А щодо якості освіти - то все очевидно також. Попит же є на дипломи, а не на знання)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus