USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У луцькому суді визнали винною матір підлітка, який знущався з п'ятикласника

7 Червня 2019 16:28
В одній із шкіл Луцького району зафіксували булінг серед учнів: восьмикласник знущався над п’ятикласником, зокрема – вимагав кошти. Справа дійшла до суду.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

У селі Піддубці, що знаходиться поблизу Луцька один учень систематично знущався над іншим. Восьмикласник шарпав учня 5-го класу, бив його, лаявся на нього нецензурними словами. Працівники школи цю справу так просто не залишили – про проблему повідомили правоохоронців. Справу розглядають у Луцькому міськрайонному суді.

«Ми говоримо не про одноразовий конфлікт, ми говоримо про системне тривале цькування одним учасником освітнього процесу іншого учасника і це вже має ознаки булінгу. Такий випадок згідно процедури оформлення справи, оформлений школою за заявою мами, яка звернулася до директора закладу і відповідно до закону директор закладу має невідкладно проінформувати про це правоохоронців і службу у справах дітей», – каже заступник з виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Піддубці.
Під час засідання стало відомо – у квітні цього року під час однієї з сутичок п’ятикласник, намагаючись захиститись від кривдника, випадково пошкодив його телефон. Як наслідок – побилося захисне скло смартфону. Восьмикласник після цього почав переслідувати молодшого хлопчика – вимагаючи у того кошти на ремонт. Це тривало кілька днів, доки мама п’ятикласника не віддала хлопцю сто гривень. Під час судового засідання заслухали матеріали справи, зокрема у яких налічувались і пояснювальні записки інших учнів школи, які повністю підтвердили усі ці факти. Варто зазначити, що у зв’язку з тим що правопорушники неповнолітні – уся відповідальність покладається на їх батьків.

Тож матір восьмикласника суд визнав винною – проте усе завершилось усним попередженням. На завершення юний правопорушник пообіцяв – більше такого не чинитиме.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
! Показати IP 7 Червня 2019 16:41
Ще б восьмикласнику суд новий смартфон присудив, за рахунок пятикласника !? Це повна _опа!!!
Куп до ! Показати IP 7 Червня 2019 20:20
Читати не вмієш чи слух поганий? ЗАХИСНЕ СКЛО побилось ціна його гривень 100
! до Куп Показати IP 8 Червня 2019 10:31
Іронія ... Не чув такого ???
Анонім Показати IP 7 Червня 2019 16:50
8класнику та його батькам по пиці надавати...систематично...
Анонім Показати IP 7 Червня 2019 17:01
Навіть не штрафанули? Дивно
Але Показати IP 7 Червня 2019 17:21
якщо телефон розбив, то не такий вже білий і пухнастий той п"ятикласник теж."Під час засідання стало відомо – у квітні цього року під час однієї з сутичок п’ятикласник, намагаючись захиститись від кривдника, випадково пошкодив його телефон. Як наслідок – побилося захисне скло смартфону. Восьмикласник після цього почав переслідувати молодшого хлопчика – вимагаючи у того кошти на ремонт." З цього виходть, що так званий булінг почався саме після пошкодження телефону, а щодо "однієї з сутичок", то підлітки завжди "стикались" і будуть далі це робити і не всі такі "терки" є цькуванням, а часто цілком "обоє рябоє". За пошкоджене чиєсь особисте майно, треба відшкодовувати - цілком справедливо. А взагалі немам чим їм всім зайнятись, от і дуріють - продуктивна фізичнав праця найкращі ліки від всіх дурощів.
Всім Показати IP 7 Червня 2019 17:25
Зворушливо до глибини душі - "усе завершилось усним попередженням"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus