USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку не впроваджуватимуть триместрову форму навчання у школах

18 Серпня 2017 09:26
Київські чиновники запропонували нову освітню форму навчання – триместр, яка передбачає рівномірне розподілення канікул по тижневі впродовж року. Втім, луцькі освітяни не вважають її ефективнішою та не планують змінювати нинішню систему.

Про це йшлося під час засідання постійній комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 17-го серпня.

Зі слів начальника управління освіти Зіновії Лещенко, переходити на нову систему не хочуть як батьки, так і педагоги.

«Триместри нам не підходять. Ми говорили з батьками, вивчалася думка педагогічного колективу. Мене тут найбільше насторожує, що коли буде карантин чи небезпечний температурний режим, то потім будуть великі труднощі із відпрацюванням уроків. Маємо зараз ефективну систему, я не вважаю, що її потрібно змінювати. Якщо є щось хороше, то хай залишається», - наголосила головна освітянка Луцька.

Зауважимо, що Міністерство освіти в науки України залишає за навчальним закладом право визначати форму організації навчального часу самостійно, прописавши це в Статуті кожної школи.

Щодо триместру, то розклад шкільних канікул на 2017-2018 навчальний рік виглядає наступним чином: п'ять (іноді шість) тижнів занять чергуються з тижнем відпочинку.

1 триместр/осінні канікули – з 2 по 8 жовтня включно;

2 триместр/осінні канікули 2 етап – з 17 по 23 листопада включно;

3 триместр/зимові канікули – з 27 грудня по 8 січня включно;

4 триместр/зимові канікули 2 етап – з 21 по 27 лютого (іноді ці канікули носять назву весняних);

5 триместр/весняні канікули – з 10 по 16 квітня включно;

6 триместр/літні канікули – з 1 червня по 31 серпня включно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus