USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку визначатимуть, хто харчуватиме школярів

25 Березня 2017 16:51
Відповідно до чинного законодавства, управління освіти Луцької міської ради має оголосити тендер на організацію гарячого харчування школярів (це стосується пільгових категорій). Досі харчування організовувало комунальне підприємство, а тепер це треба провести через тендер. Ускладнює процедуру те, що шкільні їдальні – віддані в оренду цьому ж КП.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 24 березня.

Депутати заслухали звіт про роботу КП «Луцький комбінат шкільного і студентського харчування» і відзначили, що підприємство працює ефективно.

Щоправда, з’ясувалося під час засідання, що насьогодні управління освіти, яке замовляє послуги в підприємства у двоякій ситуації. Відповідно до чинного законодавства, воно має організовувати тендер на надання послуг гарячого харчування для 23 шкіл міста (йдеться про дітей пільгових категорій, які харчуються за кошт бюджету).

Уже один раз тендер оголошували, на який подали заявки комбінат і одне приватне підприємство. Але з певних причин тендер не відбувся, тож оголосили новий, а поки продовжили договір з КП.

Ускладнює ситуацію те, що шкільні їдальні перебувають в оренді КП «Луцький комбінат шкільного і студентського харчування», тож, якщо теоретично тендер на організацію харчування у школах виграє якесь інше підприємство, - йому ніде буде працювати.

«Виписати» умови тендеру під комунальне підприємство, тендерний комітет управління освіти не може, адже це – пряме порушення законодавства, пояснює начальник управління Олег Гребенюк.

Отож, там міркуватимуть, що робити за таких обставин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Адвокат Показати IP 25 Березня 2017 19:46
Так перебуває в оренді КП ЛКШСХ і школам, як мені відомо платять символічно , так як школи є також комунальними закладами, А якщо комбінат стане власним , то відомо оренда буде не символічна як між комунальними підприємствами , а комерційна і з часом стане харчування в школах по ціні бару-ресторану....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus