USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У МОН хочуть ліквідувати «репетиторство» у школах

27 Березня 2017 13:11
У Міністерстві освіти і науки України хочуть не дозволяти приватні додаткові заняття вчителів у школах.

Про це на прес-конференції повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, інформує УНН.

“Це справді наш біль, і дуже важливо, щоб в школі ми подолали те надзвичайно неетичне і складне явище, коли вчитель стимулює репетиторство тим, що не додає дітям на уроках. Звичайно, це не є повсюдно, але такі випадки є. І тому ми зараз тісно співпрацюємо з батьківськими організаціями.

Звичайно, ми розуміємо, що тут треба працювати над підвищенням соціального статусу вчителя, і в цьому році на 50% зросла зарплата вчителів. І ми розраховуємо, що буде крок назустріч учителів реформі української освіти”, — зазначила Л.Гриневич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Українець Показати IP 27 Березня 2017 13:42
Шановні , повертайтесь до шкільних програм 60-х років минулого століття. Бажаючі вчитись, будуть вчитись більше а хто не захоче вчитись то це його справа - бетонні роботи також комусь потрібно робити. Ці програми дозволять і вчителям більше уваги приділяти навчальному процесу, полегшать життя батьків які виклавшись на зароблянні хліба насущного ще займаються мордуванням себе та дітей дома виконуючи не те що непосильні а абсолютно не зрозумілі завдання для учнів 3-4 класів, а про старших учнів і поготів - батьки не в змозі допомогти дитині. Скажу про себе, явчився в ті роки і нічого, батьки допомагали тільки рік чи два в 1-2 класах а потім все вчив і розумів сам...Закінчив школу , вуз ще працюю...А нинішні програми тільки і породжуватимуть "лекційний стиль " викладання в школах та постійне репетиторство серед вчителів
Давно Показати IP 27 Березня 2017 13:57
Давно пора. "...це не є повсюдно, але такі випадки є...". Брехня, це у всіх школах. Дійсно справедливих вчителів дуже і дуже мало, ось тут "такі випадки є".
111 Показати IP 27 Березня 2017 14:13
Шановні батьки! Зрозумійте що не варто мучити ні дітей, ні себе. Отримала дитина 6 балів, хай буде 6. Не можуть 50% учнів у класі бути відмінниками. Українець вище згадує як вчились у 60-ті роки, то варто згадати, що тоді зі школи випускали 1-2 золоті медалісти на рік і всім було добре, а нині батькам у першу чергу потрібно оцінку, що не дітях реалізувати, те що сам не зміг досягти.
українка Показати IP 27 Березня 2017 15:16
А коли вже буде стаття "міністерство охорони здоров'я хоче заборонити здирництво в лікарнях"?. Ну не хочуть батьки самі вчити уроки зі своїми дітьми, то і просять вчителів позайматись у позаурочний час. Ну мають батьки змогу платити, то чому вчитель має відмовляти? Але ж жоден вчитель не вимагає від вас плати за уроки. А попадіть в лікарню.Заплати за прийом, інакше так-сяк тебе подивляться, заплати за консультацію, бо призначать незрозуміло які ліки. А якщо інфаркт, треба ставити стент терміново, заплати 26. тисяч за стент, лікарю - 5 тисяч , а ще медсестрам, санітаркам, бо не заглянуть в палату. Тут ставлять перед фактом скільки треба заплатити, але всі вони на роботі , це не в понаднормований час. Ви бачили багато вчителів, які їздять на роботу на власних авто, а лікарів? То може досить вже про вчителя, який займається з вашою дитиною після вашої просьби у свій вільний час за 30- 40 грн. Починайте вже говорити про лікарів, які вимагають з операцію по 5- 6 тисяч, консультацію по 150- 500 грн., держслужбовців яких щодня ловлять з хабарами по декілька десятків грн.
Я до українка Показати IP 28 Березня 2017 16:18
Золоті слова
Я до українка Показати IP 28 Березня 2017 16:18
Золоті слова
Мама Показати IP 27 Березня 2017 16:25
А ідіотські програми МОН не хоче переглянути? НОРМАЛЬНІ підручники надрукувати, а не написані кумами й сватами, коли дітям в 6 класі йде пояснення матеріалу на рівні спецфакультетів університету? Пані Гриневич, не ганьбіть вчителів і, в першу чергу, себе подібними гучними заявами! Якщо батьки йдуть до репетитора, це не значить , що вчитель погано вчить. Це, в основному, через те, що в сучасних підручниках принцип подачі матеріалу щось в стилі "Скільки важить кілограм цвяхів якщо їжачку 4 роки?"
Дяхан Показати IP 27 Березня 2017 17:10
Вчитель мусить навчити (подати матеріал) і середнячкам, яких більшість. Тому або профільні (не на папері, а справжні) класи, приватні школи, або репетиторство необхідне буде далі. особливо з такими програмами. Гляньте 5 клас історію. Здуріти можна.
Ірина Показати IP 24 Листопада 2018 11:46
Невже батьки мало вкладають у школу ?І батьки повинні ще й процент школі платити за те, що дитина займається з учителем? Де поділись додаткові уроки, на які виділялось державне фінансування? Чому колись такої проблеми репетиторства не було?Були доступні програми , достатня кількість годин , матеріал викладався системно ,послідовно, логічно , було повторення вивченого.Адекватна поведінка учнів під час уроків,розумна позиція батьків щодо своїх дітей,діти розуміли, що їм потрібно вчитись ,були відповідальними.Була повага до вчителя! Це було.А тепер постійні суперечки між вчителями і учнями,між батьками і вчителями,недовіра.Може це комусь вигідно?Скоротили кількість годин на предмет,на вивчення теми.Колись на математику виділялось 6 годин у тиждень,на мову 5годин у тиждень.А тепер 3-4 години.Це породило репетиторство,з яким так активно борються чиновники.І як завжди,винен вчитель.Страдає учень і батьки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus