USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У школах з'явиться предмет «Підприємництво і фінансова грамотність»

24 Лютого 2021 09:41
Нова типова навчальна програма для учнів 5–9 класів передбачає введення до освітніх планів предмета «Підприємництво і фінансова грамотність». Учні 8 та 9 класів на уроках навчатимуться поводженню з грішми.

Про це повідомляє 24 канал з посиланням на Освіту.ua.

Головним аспектом є виховання в школярів відчуття відповідальності за прийняття рішень, вміння працювати в команді та реалізовувати спільні проєкти, які мають суспільну чи фінансову цінність.

Чому це важливо

Згідно з опитуванням USAID, індекс фінансової грамотності населення України складає всього 11.6 пунктів, що є найнижчим показником серед всіх країн, в яких проводилося дане дослідження.

Найгірші результати зафіксовано саме серед молодого покоління українців. Більшість з них, відповідаючи на запитання в анкеті, зазначили, що їм бракує знань в галузі фінансів, оскільки управляти власними коштами їх не навчали ні в школах, ні в сімейному колі.

Новий предмет в закладах середньої освіти повинен забезпечити школярам знання основ фінансової грамоти та підприємницької діяльності. Учні матимуть змогу більше дізнатися про гроші, податки, доходи та витрати, а також навчаться елементарному управлінню власним бюджетом.

Нагадаємо, що окрім підприємництва та фінансової грамотності, прийнята типова освітня програма передбачає низку нових предметів. Зокрема, для учнів 5-9 класів буде запроваджено курс «Здоров’я безпека та добробут». Відтак, затверджено дещо інші умови освітнього процесу, оновлено навантаження та кількість відведених навчальних годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus