USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Уряд повинен звітувати щодо виділення коштів на розвиток освіти та науки, – Констанкевич

7 Лютого 2019 22:06
Представники Кабінету Міністрів мають відзвітувати щодо виділення коштів на належний розвиток вітчизняної науки. Урядовці повинні зробити це під час парламентських слухань на тему «Збалансований розвиток людського капіталу в Україні: завдання освіти і науки», що пройдуть 20 квітня.

Про це в ефірі телеканалу «Рада» заявила народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич, яка є співавтором відповідної постанови про слухання, інформує прес-служба УКРОПу.

«Хотілося б на цих парламентських слуханнях почути не лише представників освіти й науки, а найперше – представників українського уряду, Міністерства фінансів, економіки. Тобто тих, хто відповідає за виділення грошей на цю сферу. Ми ж розуміємо, що все впирається в кошти», – наголосила представниця УКРОПу.

З її слів, наразі спостерігаються такі небезпечні для держави явища, як відплив кадрів, оскільки через відсутність достатнього фінансування, матеріального й технічного забезпечення молоді науковці виїжджають працювати за кордон.

«Процеси, які в нас відбуваються, є дуже небезпечними. Відплив кадрів та розуму української нації є насправді величезним. Якби були сучасні лабораторії, забезпечені найновішим обладнанням, якби українські науковці та вчені мали належні зарплати та преміювання, молодь залишалася б в Україні та працювала б у цих лабораторіях», – пояснила нардеп.

Водночас Ірина Констанкевич вважає, що в Україні існують окремі осередки, де академічна та університетська наука існує на прийнятному рівні, але для належного розвитку галузі по всій державі потрібна її системна підтримка.

«В одному з університетів на математичному факультеті стоїть комп’ютерне обладнання ще з 1989 року, то про які розробки може йтися? Потрібно думати про системну підтримку української академічної та університетської науки. На жаль, недостатньо лише існування таких флагманів, як Київський політехнічний інститут, Харківський чи Львівський політех», – резюмувала нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus