USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні – нові правила прийому до медичних університетів

23 Жовтня 2018 10:01
Нові правила прийому на навчання до медзакладів вищої освіти у 2019 році затвердили у рамках стратегії розвитку медичної освіти, інформують у прес-службі Міністерства охорони здоров'я України.

Які зміни чекають?

Окрім української мови, для спеціальності "Охорона здоров’я" профільними предметами є біологія або хімія (другий конкурсний предмет), а з нового – ще й фізика або математика, як третій конкурсний предмет.

Сучасна доказова медицина – точна природничо-наукова дисципліна, і лікарю необхідно мати знання з фізики, хімії, біології та математики. Введення фізики або математики є одним з кроків на шляху до інтеграції української медицини в міжнародну практику, – пояснив заступник міністра Олександр Лінчевський.

Для того, щоб вступити на спеціальності "Стоматологія", "Медицина" та "Педіатрія", абітурієнти мають набрати 150 балів ЗНО з профільних предметів.

Для спеціальності "Фармація, промислова фармація" для здобуття ступеня магістра з фармації конкурсний бал з профільних предметів має становити понад 130 балів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Михайлович Показати IP 23 Жовтня 2018 10:52
У рамках стратегії розвитку медичної освіти, у Міністерства охорони здоров'я України - необхідно негайно підняти оплату роботи мед працівників хоча б до рівня середньої , а це приблизно 10тис.грн .Якщо цього не зроблять , який смисл здібній і одарованій молоді присвячувати своє життя ніщенському існуванню за копійки ?????
Анонім до Василь Михайлович Показати IP 23 Жовтня 2018 12:25
Шановний Василь Михайлович, до того моменту, доки у нас будуть купуватися посади лікарів і до того моменту доки головні лікарі -інваліди будуть отримувати зарплату в 10 разів більшу від зарплати рядового лікаря доти у нас не буде ніяких покращень в медицині. Випускнику червонодипломнику легше поїхати десь в Чехію чи Польщу і розпочати там свою кар"єру (бо в голові є розум і знання), а довбодятел тато , якого заввідділенням візьме до себе свою дитину, або продасть посаду іншому довбодятлу, батьки якого можуть заплатити за посаду в міській лікарні. От так у нас і розростаються династії довбодятлів, які нас не лікують, а калічать. І

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus