USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

В Україні може з'явитися професійна старша школа

24 Листопада 2017 13:55
Новий тип освітніх закладів у Міністерстві освіти і науки України хочуть запровадити вже через 9 років. Це мають бути вузькопрофільні навчальні заклади з розвиненою інфраструктурою та гуртожитками.

Про це йшлося під час виїзного засідання Комітету з питань освіти і науки Верховної Ради України

24 листопада 2017 року у Луцьку, за ініціативи народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич.

Зі слів першого заступника Міністра освіти і науки України Володимира Ковтунця, вузькопрофільні навчальні заклади необхідні для підвищення якості освіти та можливості студентам себе реалізувати.

«Через 9 років плануємо запускати професійну старшу школу. Для прикладу, в якомусь селі є освітній заклад гуманітарного спрямування, а молодий чоловік відчуває у собі потенціал до фізики чи співів. Відповідно, йому краще буде навчатися у закладі з фізиками чи митцями.

Для реалізації цього задуму варто розвивати інфраструктуру, бо ж без матеріальної бази нічого не вдасться», - розповів посадовець.
Та додав, що Євросоюз готовий допомогти з розвитком освіти в Україні.

Також учасники засідання розповіли, що профтехосвіта в Україні відстає на 20-30 років. А через відсутність розвитку цієї галузі та низьку якість освіти серед молоді фіксують значне збільшення міграції як у межах держави, так і за кордон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus