USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні змінили систему оплати праці педагогів

10 Липня 2019 20:21
Кабінет міністрів змінив систему оплати праці педагогічних працівників, відмовившись від єдиної тарифної сітки і зробивши прив’язку зарплат до мінімального прожиткового мінімуму.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, передає УНІАН.

Як зазначила у своєму виступі міністр освіти Лілія Гриневич, суть реформи полягає у відмові від єдиної тарифної сітки та створенні окремих умов оплати праці.

«Це дуже складна трансформація, але вона необхідна системі освіти. Заробітні плати працівників освіти необхідно підвищувати, але разом з тим чинна система оплати праці працівників сфери – позашколярів, вихователів, майстрів, викладачів породжує велику нерівність. Молоді кадри, а також вихователі дитячих садків, майстри виробничого навчання мають таку зарплату, що нам стає дуже складно утримувати їх на їхніх посадах», – сказала вона.

За словами Гриневич, прив’язку пропонується зробити до прожиткового мінімуму, який відповідає економічній ситуації в країні. Крім того, керуючись прийнятим у 2017 році Законом України «Про освіту», нова система оплати праці ставить собі завдання забезпечити до 2023 року мінімальний посадовий оклад педпрацівників в чотири прожиткових мінімуми.

«Цього року мінімальний посадовий оклад становить 1,75 прожиткового мінімуму. Наш план – щорічно за правилами нової системи оплати праці підвищувати його. У 2020 році він має становити 2,5 прожиткових мінімуму, у 2021-му – три прожиткових мінімуми, у 2022-му – 3,5 прожиткових мінімуму, а в січні 2023 року – чотири», – сказала вона.

Також міністр освіти повідомила, що замість 25 тарифних розрядів пропонується розділити педагогічних працівників на три великі групи, в кожної будуть свої підгрупи: планується зробити сім підгруп педагогічних працівників, п’ять підгруп науково-педагогічних працівників і чотири підгрупи наукових працівників.

«В середині між групами педагогічних працівників, як це передбачено правовими актами, має бути збільшення кожної наступної групи на 10% у порівнянні з попередньою», – додала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 10 Липня 2019 21:02
одним словом, ми вас будем намах"вати по-іншому
Тетяна Показати IP 11 Липня 2019 22:05
Зарплати були прив`язані до мінімальної зарплати. ЇЇ відв`язали... і прив`язали до прожиткового мінімуму. Геніально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus