USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Як і чим діти харчуватимуться в школах і садках: пояснення від МОЗ

22 Жовтня 2020 22:26
Харчування в українських шкільних їдальнях може бути без ковбас, сосисок, заморожених напівфабрикатів та інших технологічно оброблених м’ясних та рибних страв. Для цього в Україні розробили порядок організації харчування дітей у закладах освіти та у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я, пише Українська правда. Життя.

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, вперше на законодавчому рівні врегулюють питання щодо харчування дітей з особливими дієтичними потребами, як-от цукровий діабет, непереносимість глютену, лактози тощо.

Що пропонують у проєкті:

– заборонено до закупівлі, реалізації та пропонування дітям технологічно оброблених м’ясних та рибних страв (ковбас, сосисок, заморожених напівфабрикатів тощо), солодких газованих напоїв, енергетичних напої та будь-яких інших напоїв із вмістом доданих цукрів, обмежується добова кількість солі, цукру, борошняних та кондитерських виробів, жирів;

– змінено структуру харчування з урахуванням рекомендацій ВООЗ щодо принципів здорового харчування та з урахуванням фізіологічних потреб дітей;

– окремо приділено увагу організації харчування, відповідно до якого керівники закладів матимуть можливість вибрати найефективнішу модель організації харчування з урахуванням особливостей відповідного закладу. Тобто впроваджувати кейтеринг, здаючи харчоблок закладу в оренду для організації харчування або власними силами закладу.

У МОЗ запрошують ознайомитися та долучитися до обговорення положень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 23 Жовтня 2020 00:27
А Клопотенко що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus