USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Як працюватимуть дитячі садочки у Луцьку після карантину

20 Травня 2020 22:04
У Луцьку до відкриття 25 травня готуються усі дошкільні заклади освіти міста. В управлінні освіти будуть діяти за відповідними документами, рішеннями і рекомендаціями центральних інституцій як держави, так і міста.

Про це розповіла очільниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко, пише Конкурент.

«Найперше, що ми зробили, це вивчили алгоритм дій. Вивчили питання щодо кількісного забезпечення масками, рукавичками, скринінгами температури, паперовими рушниками. Закупили миючі засоби та антисептики. Відкликаємо з відпусток людей. Весь медичний персонал проходить відповідні навчання. Працюємо із Держпродспоживслужбою і лабораторним центром МОЗ України з метою взаємоконсультування щодо умов роботи в карантинній ситуації. Ведемо роз’яснювальну роботу серед батьків через вихователів дитсадків, через керівників на предмет свідомого ставлення до необхідності відвідування дитиною закладу дошкільної освіти. Особливо тоді, коли довідки з медичних установ не видаються, оскільки діти перебували на карантині», – розповіла Зіновія Лещенко.

Доки тривав карантин, у дитсадках Луцька провели ремонтні роботи. В окремих закладах роботи ще тривають, але істотно не вплинуть на процес відвідування садків.

Як зазначила начальник управління освіти, в окремих дитсадках замінили вікна, ремонтували входи, замінили труби тепло- і водопостачання, провели ремонти харчоблоків, спортивних залів, окремих приміщень, надвірних споруд, відбулося встановлення і повірка лічильників. Здійснили великий спектр робіт, який був досить потужно профінансований міською владою.

На територіях дитсадків буде викошена та оброблена від комах і кліщів трава. Також обговорили перспективне меню.

«Працюємо в режимі підготовки дуже посилено, сумлінно, наполегливо, відповідально, але відверто і щиро кажу, що дуже переживаю я, мої колеги, директори закладів дошкільної освіти. Але будемо сподіватися, що все буде добре. Зараз дали завдання продумати, як саме будуть прийматися діти у заклади. Хочу звернутися до свідомості батьків: якщо ви бачите певні прояви, які викликають тривогу у плані фізичного стану дітей, то не відправляйте їх у заклад. Оскільки це може бути небезпечним як для них, так і для стану здоров’я інших дітей», – наголосила Зіновія Лещенко.

Вона спростувала чутки про те, що у групи прийматимуть у першу чергу дітей медиків та військовослужбовців, наголосивши на тому, що поки що таких указівок від міської влади не було. Додала, якщо сім’я має можливість не вести дитину у заклад дошкільної освіти на цей період, то ліпше залишити її вдома.

«Діти дистанційно мають навчання пізнавального і інтелектуального напрямку, різні завдання, підготовлені вихователями. Зараз ми долучаємо сім’ї дітей до челенджу з нагоди Всесвітнього дня захисту дітей. Хоча, якщо ми зможемо за певним рішенням дійсно приступити до роботи 25 травня, до челенджу ми і в реальному форматі проведемо низку заходів. Але на нашій сторінці у фейсбуці і на сайті управління освіти буде заявлений челендж», – розповіла Зіновія Лещенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus