USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Юним лучанам презентували «Українські шахові казки»

8 Лютого 2019 23:05
У Волинській обласній бібліотеці для дітей відбулася презентація книги Мирона Козака «Українські шахові казки».

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної бібліотеки для дітей.

Кожна глава книги – це біографічна розповідь долі людської, 6 казок про шістьох відомих українських шахістів: Юхима Боголюбова, Федора Богатирчука, Людмилу Руденко, Олега Романишина, Ярослава Жеребуха та Василя Іванчука.

З дитинства автор захоплюється шахами, тому не випадково з семи книг, що написав письменник Мирон Козак, три присвятив шахам.

«Шахи, як любов і музика здатні робити людину щасливою», – переконаний Мирон Омелянович, а індійське прислів’я каже: «Шахи – це море, з якого пташка може пити і в якому слон може купатися».

Творча зустріч «Для тих, хто любить шахи і не тільки» учнів 5–А класу Луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького з письменником та журналістом пройшла у жвавій дружній атмосфері запитань та відповідей.

Одним із запитань, яке цікавило дітей було про те, як виникла ідея написати книгу про шахи, на що гість поставив зустрічне питання: «А що таке ідея?». «Ідея – і де я?» – розібрав письменник слово на склади та відповів, що у кожної людини приходить час, коли запитуєш себе де ти є і що ти зробив, тому з’являється ідея – бажання поділитися своїми знаннями з іншими.

Під час зустрічі виявилося, що багато учнів з 5–А класу грає у шахи, тому виникло бажання через деякий час провести у приміщенні Волинської обласної бібліотеки для дітей турнір одночасної гри Мирона Козака з усіма охочими.

«Головне у своєму житті – знайти своє призначення», — процитував Мирон Омелянович слова великого українського філософа Григорія Сковороди та закликав дітей впевнено досягати своєї мети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus