USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Закон про освіту: Гриневич назвала позицію Угорщини неприйнятною

20 Лютого 2018 22:07
Міністр освіти України Лілія Гриневич наголосила, що заява міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто про те, що представників угорської нацменшини не запрошували на переговори щодо змін до Закону "Про освіту", не відповідає дійсності.

Про це вона сказала, відповідаючи на запитання журналістів після круглого столу на тему: "Європейський вимір українських реформ" у Києві у Домі децентралізації, повідомляє Укрінформ.

"Це неправда, бо у нас є всі підтвердження про запрошення (угорської меншини, - ред). Більше того, я знаю, що дехто з тих, хто мав їхати на ці консультації, вже мали куплені квитки до Києва, але в останній момент чомусь була змінена ця позиція", - сказала Гриневич.

Як повідомлялось, 7 лютого в Ужгороді представники української та угорської делегацій за участю заступника міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Левенте Модьора та заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара домовилися про проведення 14 лютого консультацій з представниками угорської громади Закарпаття з реалізації нового закону про освіту.

14 лютого на засіданні уряду міністр освіти Лілія Гриневич заявила, що представники угорської громади відмовилися брати участь у консультаціях з Міністерством освіти і науки України з виконання мовної норми закону "Про освіту". Того ж дня Кабінет міністрів України схвалив проект змін до закону "Про освіту", який розширює період введення мовної норми до 2023 року.

16 лютого міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що представників угорської нацменшини не запрошували на переговори щодо змін до Закону "Про освіту".

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на початку лютого Сійярто заявив, що його країна не відмовиться від своєї політики стосовно українського закону про освіту без юридичних гарантій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus