USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ЗНО-2019: що нового підготували випускникам

7 Жовтня 2018 17:41
Днями міністр освіти Лілія Гриневич затвердила дати складання ЗНО-2019. Підписала відповідний наказ.

Навчальний рік увійшов в активну фазу. Більшість випускників цікавляться змістом і процедурами зовнішнього незалежного оцінювання 2019 року.

Із головними нововведеннями і елементами розбиралася Gazeta.ua.

Що нового

Випускники закладів професійно-технічної і вищої освіти обов'язково складатимуть ЗНО з української мови і математики чи історії України на вибір. У 2018 для вказаної категорії осіб обов'язковою була лише українська мова.

Випускники з вадами зору зможуть скласти ЗНО з української мови і літератури, математики, історії України, біології. Завдання надрукують рельєфно-крапковим шрифтом Брайля.

Також у 2019 році протестують технології для осіб із глибокими порушеннями зору. Використовуватимуть комп'ютерну техніку та спеціальні програмні засоби для сліпих і слабозорих людей. Апробацію проведуть під час додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, математики, історії України та біології.

Випускники шкіл

Випускникам закладів загальної середньої освіти результати ЗНО з трьох навчальних предметів зарахують як результати державної підсумкової атестації. Обов'язково складатимуть українську мову і літературу, математику чи історію України на вибір, ще один предмет із переліку: історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, іспанська, німецька або французька мова.

Учасники ЗНО національних меншин

Як і в минулі роки, за запитом учасників завдання сертифікаційних робіт з історії України, математики, біології, географії, фізики та хімії буде перекладено кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською й угорською мовами.

Коли реєструватись

Реєструвати учасників ЗНО на 2019 рік почнуть 5 лютого. Здобувачі загальної середньої освіти реєструватимуться до 18 березня. Випускників минулих років реєструватимуть до 25 березня 2019 року.

Не пізніше 30 квітня усі зареєстровані учасники отримають можливість завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки. На них зазначать час і місце проведення кожного тесту.

Реєстрація для участі в додатковій сесії зовнішнього оцінювання окремих категорій осіб, які не матимуть можливості зареєструватись в основній період, зокрема, учасників АТО та осіб з непідконтрольних територій, триватиме з 3 до 20 травня. Додаткового періоду для перереєстрації учасників тестування не буде.

Коли складатимуть іспити

Основна сесія стартує 21 травня тестуванням з математики і завершиться 13 червня тестуванням з хімії. Тестування з української мови і літератури відбудеться 23 травня, з іспанської, німецької, французької мов - 27 травня, з англійської мови - 28 травня, з фізики - 30 травня. З історії України - 4 червня, з біології - 6 червня, з географії - 11 червня.

Коли повідомлять результати

Інформацію про бали основної сесії тестування з усіх предметів розмістять на інформаційних сторінках учасників до 25 червня 2019 року. Результати з математики, української мови і літератури та фізики буде обіцяють до 14 червня, з іноземних мов та біології - до 20 червня, з історії України, географії, хімії - до 25 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus