USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

8 тисяч збитків через 30 рибин: волинянин ловив червонокнижну рибу

20 Квітня 2018 12:31
Незаконно зловивши сіткою 30 риб волинянин наніс збитків на 8 тисяч гривень. Серед незаконно виловленої риби є представники виду, який занесений до Червоної книги України.

Про це повідомляє сектор комунікації ГУНП Волині.

Учора вранці житель села Любохини Старовижівського району на озері Пісочне за допомогою рибальських сітей здійснив незаконний вилов риби. Слідчі кваліфікували дії правопорушника за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України.

Дільничні офіцери поліції спільно із групою реагування патрульної поліції з’ясували, що 23-річний місцевий мешканець на озері Пісочне за допомогою риболовних сітей здійснив незаконний вилов понад 30 шт. риби. Серед незаконно виловленої риби є представники виду, який занесений до Червоної книги України. Сума збитків становить 8 тис. грн.. Риболовні сіті та рибу вилучили.
«Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 3,4 тис. грн., або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислів та всього добутого. Триває досудове розслідування», – розповів начальник Старовижівського відділення поліції Микола Карпук.

Нагадаємо, з квітня до червня в Україні заборонено будь-який вилов риби. Під час цього періоду, з метою виявлення браконьєрів, поліцейські та рибінспектори проводять спільні патрулювання водойм на території області. Такі заходи здійснюють у рамках профілактичної операції «Нерест-2018». За незаконний вилов риби передбачені адміністративна та кримінальна відповідальності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus