USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Аварія на танкері в Одесі: рівень нафти в морі перевищив норму у 160 разів

23 Листопада 2019 15:57
Рівень забруднення води нафтопродуктами у Чорному морі біля Одеси через аварію танкера «Делфі» вже перевищує допустимі концентрації у майже 160 разів.

Про це у Facebook повідомив в.о. голови Держекоінспекції України Єгор Фірсов. Він зауважив, що тримає на особистому контролі ситуацію в Одесі.

«Станом на зараз ситуація не є критичною, але рекомендую відмовитись від купання у морі. Нашими фахівцями встановлено перевищення вмісту в епіцентрі події нафтопродуктів у 157 разів. Інспектори наразі працюють на місці і продовжують моніторинг забруднення у межах своїх повноважень і зони відповідальності», - написав Фірсов.

Він додав, що через шторм неможливо припинити витік нафтопродуктів з танкера.

«Координуємо дії з АМПУ, на жаль, наразі, через шторм зробити можна небагато - вздовж берега розтягнули сорбуючі бони. Як тільки шторм вщухне, бони встановлять навколо аварійного буксиру, щоб уникнути поширення плям паливно-мастильних матеріалів у море. Отримавши доступ до судна, фахівці зможуть провести обстеження і встановити більш точні показники забруднення», - зазначив Фірсов.

Також він оприлюднив реєстраційні дані танкера.

«Це рейдово-портовий нафтоналивний плавбункеровщик болгарського проекту 585. Його довжина - 59 метрів, ширина - 10 метрів, вантажопідйомність - 1565 тонн. Відомо, що власник судна - «Фактор груп лімітед» зареєстрований у Харкові і належить Джавадову Шамсаддіну Алі Огли», - написав Фірсов.

Як повідомлялося, вночі 22 листопада в районі міського пляжу «Дельфін» в Одесі виявлено підтоплений танкер «Делфі» (прапор Молдова), що ліг на мілину.

Рятувальники зняли з судна двох членів екіпажу та капітана, попри те що судновласник заборонив команді залишати борт судна і подавати сигнал SOS.

За інформацією журналістів, з корпусу танкера, що, можливо, зазнав пошкоджень при зіткненні з хвилеломом, витікають нафтопродукти, а також із бочок, знесених з палуби судна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus