USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Британські острови накрив ураган «Офелія»

17 Жовтня 2017 07:20
На Британські острови обрушився тропічний ураган "Офелія". Його жертвами вже стали щонайменше три людини.

Про це повідомляє ВВС.

Швидкість вітру на південному узбережжі Ірландії досягає 176 км/год. Влада оголосила погодні явища небезпечними для життя.

Через бурі 360 тис. будинків у Республіці Ірландія було знеструмлено. У Північній Ірландії без електрики залишилися 1300 будинків, в Уельсі - чотири тисячі.

У Північній Ірландії, як і в Республіці Ірландія, через негоду скасовували заняття в школах.

Аеропорти Единбурга, Манчестера, Белфаста і Дубліна повністю або частково скасували авіасполучення з островом Мен.

У різних районах Англії метеослужби поширили попередження про повені, що насуваються. Введено підвищені рівні небезпеки.

Крім того, ураган "Офелія" спровокував незвичайні погодні явища - червоний місяць і рудо-червоне сонце.

Першими незвичайний атмосферний ефект помітили жителі Англії і Уельсу в ніч на 16 жовтня. Вдень схожу аномалію можна було спостерігати в Лондоні, де небо затягнуло густим червонуватим серпанком, через що в середині дня в місті потемніло, як під час глибоких сутінків.

Як пояснюють у метеослужбі, причина аномального явища - пил з Сахари і частинки попелу, які на Британські острови приніс ураган, пройшовши через Піренейський півострів, де горять ліси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus