USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через дії Держказначейства паралізована робота КП «Волиньприродресурс»

15 Листопада 2017 15:20
Для роботи комунального підприємства «Волиньприродресурс» необхідно сформувати статутний капітал, однак цьому заважає казначейство. Аби вирішити проблему, депутати обласної ради пропонують поповнити його майном.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області у прес-центрі обласної ради 15 листопада.

На пленарне засідання обласної ради виноситься проект рішення про наповнення статутного капіталу комунального підприємства за рахунок: приміщення у Луцьку на вулиці Дубнівській, 26а, загальною площею 846,0 кв. м., залишковою балансовою вартістю 146548,39 грн. та будівлю прохідної загальною площею 6,4 кв. м., залишковою балансовою вартістю 1108,61 грн. Також до статутного капіталу є пропозиція внести кошти в сумі 94521 гривня.

Підтримати цю пропозицію закликав членів засідання директор КП «Волиньприродресурс» Василь Столяр.

«Нам з обласної казни вже виділяли кошти на статутний капітал, однак казначейство не пустило ці гроші. Цим самим вони блокують нашу роботу, адже ми не можемо розпочати свою активну діяльність. Звісно, через ці протиправні рішення ми з ними судимося. Але час іде, й підприємству треба дати «зелене світло», щоб люди мали робочі місця, щоб припинився незаконний видобуток бурштину та щоб відбувалося наповнення місцевих бюджетів», - наголосив Василь Столяр.

Однак під час голосування утрималися двоє: Сергій Слабенко із фракції «Батьківщина» та Олег Кух із фракції «Солідарність». Відповідно, не вистачило голосів, аби рекомендувати депутатському корпусу це рішення затвердити.

Із цього приводу член комісії, голова фракції УКРОП в обласній раді Вячеслав Рубльов прокоментував, що має надію на здоровий глузд колег, аби під час сесії не заблокували роботу обласного комунального підприємства і дали йому змогу успішно працювати.

«На жаль, органи державної влади блокують роботу комунального підприємства. Тому кошти, які виділили на статутний капітал, не можуть використовуватися. Але ми запропонували інший механізм: для наповнення статутного капіталу передати будинок, який вже давно передавався з одного комунального підприємства на інше. Тому надіюся на здоровий депутатський глузд, що на іншій комісії приєднаються до нас ще депутати й підтримають це рішення», - наголосив Вячеслав Рубльов.

Зауважимо, що європейські компанії, які працюють з українським бурштином, зацікавлені у придбанні легально видобутого сонячного каміння з України. Саме для цього й створене КП «Волиньприродресурс», аби видобуток із нелегального перевести у легальне русло, зберегти довкілля та дати дохід у місцеві бюджети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
111 Показати IP 15 Листопада 2017 19:17
Хочуть дурыты и дали людей
Вован Показати IP 18 Листопада 2017 00:14
Колы ця биганына вже закинчыця вже той бурштын зробыты нибы вин дорожчый за золота скоро стрилятыся будуть бо скризь замишани атовци

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus