USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині реформованій ветсанслужбі не вистачає коштів

20 Березня 2017 19:29
Працівники реформованої ветсанслужби просять гроші в облради на 2017 рік, щоб через відсутність належного контролю та запобіжних заходів не відбулося поширення інфекцій.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 20 березня.

Із ситуацією присутніх ознайомив член комісії Валерій Діброва.

«Ми зараз дореформувалися до того, що вже немає ветеринарної міліції, якщо ж ліквідуємо ветеринарну службу, то будуть великі проблеми з ветеринарними захворюваннями. Адже ніхто не зможе контролювати тваринних захворювань, що може спричинити масові інфекційні захворювання та епідемії. Уже є наслідки неналежного фінансування: немає інвестицій в тваринництво, різко скорочується поголів'я свинини в області, будемо в Данії, Польщі та інших країнах купувати м'ясо. Пропоную дати фінансування у повному розмірі, щоб ефективно працювали», - звернувся до колег Діброва.

Та додав, що найгірше ця служба фінансується у Волинській та Одеській областях.

Як зауважив начальник Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Волинській області Богдан Лозинський, загалом потрібно 19,5 мільйона гривень.

«Зараз йдеться про виділення 4 мільйонів гривень, а загалом потрібно 19,5 мільйона гривень. Раніше ми говорили про 24 мільйони, але нас обмежили у фінансуванні, тому я провів розрахунки й доведеться скоротити 56 штатних одиниць. Нагадаю, що з 2015-го року перевели ветеринарну службу на обласне фінансове утримання. Втім, з наступного року 18 лікарень та лабораторій знову мають перевести на державне утримання. Загалом у нас 234 людини у штаті – це ті, хто працює в селах та районах», - розповів Лозинський.

Передбачити фінансування закликав голова фракції УКРОП в обласній раді Вячеслав Рубльов.

«Я розумію всю складність ситуації та важливість роботи служби й прошу їх повністю профінансувати. Прошу зараз виділити 4 мільйони гривень, як і передбачалося раніше, а решту коштів виділяти після кожного кварталу, проводячи перерозподіл», - запропонував Рубльов.

Члени бюджетної комісії його підтримали та ухвалили рішення рекомендувати депутатам облради його затвердити під час сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Їмще Показати IP 20 Березня 2017 19:40
Їм ще мало? Забрали всі повноваження перевірок собі, зарплати підкріплені щомісячними преміями, хабарями ще досі ненаїлися! Може їх розігнати і все буде добре.
44 до Їмще Показати IP 21 Березня 2017 08:04
ну от в мене швагро працює дільничим ветеринаром на 4 села. Роботи повно, включно із нічними викликами, щепленнями всіх домашніх тварин на дільниці (якщо десь сказ) і т.д.. Зарплата (після підвищення мінімалки) 2500 (і це 15 років стажу+вища освіта). час від часу пише заяви з "проханнями" 15 днів за свій рахунок, перевести на 0,75 ставки і т.д. Премії і хабарі, як розумієте, ріками невпинно пливуть, не встигає всі забрати. Що ж, давайте ще скоротимо фінансування!
Анонім Показати IP 20 Березня 2017 19:46
Ні, не загрожують. Скоро всі виїдуть в Польщу і на Волині нікого не залишиться.
Анонім Показати IP 20 Березня 2017 20:17
Самому Богдану Лозинському загалом можливо потрібно 19,5 мільйона гривень, щоб розплатитись за посаду і закритя очей і писків силовим структурам за його хабарництво і корупцію , а загалом потрібно ветспецалістів а не збирачів податі!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus