USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Чому дикі крижні з луцького парку не відлетіли у теплі краї

17 Лютого 2020 08:00
І взимку, й влітку крижні, більш відомі загалу як дикі качки, не покидають міських водойм Луцька. Хоча пернаті цього виду й відносяться до перелітних, качки, що живуть поблизу людських осель, «лінуються» відлітати у теплі краї взимку. Чому?

Велику кількість диких качок можна зустріти й на водоймах у парку 900-річчя Луцька.

Річ навіть не у потеплінні, і не у відносно неагресивних протягом останніх років волинських зимах, що більше нагадують весну чи пізню осінь. Справа у тому, що люди часто підгодовують крижнів, а ті й не думають відлітати на південь, залишаючись зимувати у незамерзлих водоймах.

Але не всі лучани знають, що загодовувати диких птахів хлібом - вкрай небажано, адже їхня травна система не розрахована на перетравлювання великої кількості випічки.

Часто такі «лінощі» диких качок стають фатальною помилкою для них же самих, бо якщо все ж вдаряє сильний мороз – птахи замерзають.

Але, загалом, перелітні птахи відлітають у теплі краї не тому, що їм тут взимку холодно. Пух і пір'я можуть зігріти їх і в морози. На південь же переважно летять комахоїдні пернаті, яким з настанням холодів не має чого їсти. А коли люди регулярно підгодовують птахів, та ще й водойми не замерзають, підігріті міськими стоками, пернаті хибно починають почувати себе у безпеці й залишаються зимувати вдома.
Вікторія Семенюк, фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дядько Петро Показати IP 17 Лютого 2020 08:48
Не відлітають - тому, шо їм і тут добре ! А якщо вже випічка в горло не лізе - то можна годувати шаурмою, піццою і суші !
Баба Гапка до Дядько Петро Показати IP 17 Лютого 2020 10:21
Ідеальна для диких качок їжа - зерно і комбікорм! Але люди годують, чим можуть. От і жикі качки стають ніби домашніми)
ага до Дядько Петро Показати IP 17 Лютого 2020 11:23
А ніхто тебе й не питає що кому істи і чим годувати добрий ти наш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus