USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чим особлива остання повня літа: над Волинню зійде Осетровий Місяць

30 Липня 2020 21:48
Цьогорічну серпневу повню, яку іще називають Осетровою або Зерновою, волиняни зможуть спостерігати 3 серпня. Коли саме над Волинню зійде яскравий диск повного місяця, а також про те, чим він буде особливим – у статті Інформаційного агентства Волинські Новини.

Офіційно Осетрова повня – 2020 настане 3 серпня о 18:58 за київським часом. Однак, волиняни зможуть насолодитися прекрасним видовищем не раніше 21:23 – саме у цей час Зерновий місяць почне сходити над Волинню. Натомість, повністю сховається за горизонт серпнева повня о 6:09.

Зазвичай, диск повного місяця прикрашає нічне небо лише раз на місяць, але у 2020 таких повень буде тринадцять.

Так, у 2020 році на поціновувачів астрономічних явищ та любителів астрофотографії чекає приємний «бонус» – дві повні у жовтні, при чому друга жовтнева припадатиме на Halloween, 31 жовтня.

Серпневу повню називають Осетровою або Зерновою у зв’язку з жнивами – збором урожаю зернових культур. Окрім цього, саме у цей період найкраще «клюють» осетрові, а, отже, найвищі шанси вполювати цей вид риби у водоймах, де вона водиться.
До слова, на радість любителям риболовлі, на Волині є водойми, де мешкають осетрові. Однією із таких є озеро у селі Кричевичі Ківерцівського району.

Після Осетрової повні на астролюбителів чекають: Кукурудзяна повня (2 вересня), місяць Врожаю (2 жовтня), Блакитний місяць (31 жовтня), Бобровий місяць (30 листопада) та Холодний місяць (29 грудня).


Підготувала Вікторія Семенюк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus