USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Суцільно зрубаний ліс: показали масштаби нищення дерев на Закарпатті

20 Червня 2018 17:09
Екологи забили на сполох через вирубку дерев у карпатських лісах. Зокрема, масштабні суцільні вирубки виявили в Усть-Чорнянського лісництві, що в Тячівському районі Закарпатської області.

Відео, зняте з висоти пташиного польоту, оприлюднила команда WWF (Всесвітнього фонду природу) в Україні, інформує ТСН.

Дрон відзняв близько 50 гектарів суцільно зрубаного лісу. В організації додали, що дерева тут почали рубати попри «період тиші».

Оглянути територію через можливе порушення Закону «Про оцінку впливу на довкілля» 12 червня взялася робоча група у складі Держекоінспекції, громадських екоінспекторів, експертів «Лісової варти» та журналістів-розслідувачів. У повідомленні йдеться, що міст, який вів до лісосіки, перекрили невідомі молодики. На місце викликали поліцію, однак перевірки домогтися так і не вдалося.

Наступного дня захисники природи таки потрапили на лісосіку та зафільмували на відео масштаби вирубки.


«Коли нам нарешті вдалося потрапити на місце, ми були вражені масштабом суцільних вирубок. Також, попри «період тиші», із 7:00 до 12:00 невідомі особи зрубали близько сотні дерев. Вибірково оглянувши пні свіжозрізаних дерев, ми виявили, що відсоток хворих дерев може бути значно меншим, ніж зазначений у документації», – заявив координатор проекту «Лісова варта» Дмитро Карабчук.

Про порушення повідомили аудиторів компанії SGS, які видали сертифікат, а також український і міжнародний офіси Лісової наглядової ради (FSC).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Водовоз Показати IP 20 Червня 2018 17:57
С чего начинается РОДИНА ???
Олег Показати IP 20 Червня 2018 19:24
Який жах!!!!!!!!
Андрій Показати IP 20 Червня 2018 20:36
А саме цікаве, що це зробили на 99% місцеві.
анон Показати IP 21 Червня 2018 09:43
от вам і європа. безплатний сир тільки в мишеловці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus