USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Гордість волинського озерного краю: Світязь розкриває свою красу. Фото

1 Серпня 2020 09:00
Це озеро справедливо називають блакитною перлиною Волині. Не варто забувати і про те, що воно володіє національними титулами: найбільшого і найглибшого. А ще Світязь напрочуд гарний, і спостерігати за його красою через об’єктив фотокамери – окреме задоволення.

Шацький національний природний парк є одним із улюблених місць відпочинку дорослих і дітей. Хтось знаходить тут тишу та спокій, хтось – розваги. І справді, усього вистачає: дискотек і барів, атракціонів, різноманітних місць відпочинку та екологічних стежок. І все це – на берегах блакитної перлини – Світязю з його цілющою водою. Цьогоріч епідемія внесла корективи у плани відпочивальників. Однак видається, що природі ця ситуація пішла лише на користь.
Найповніше краса водойми розкривається у фотосюжеті, де зафільмовано схід та захід сонця. Особливі кольори та туман створюють незвичайну, ніжну картину. Небо і вода формують дзеркальну симетрію, яка, здається, підкреслює тишу та спокій. Лише подекуди помітні човни рибалок та ранніх гостей водойми – пернатих.
Красу природи можна зафіксувати не лише біля озера, адже навколишні ліси також дарують багато цікавих епізодів. За жанром це вже переважно не пейзажі, а натюрморти. Їх нерукотворні елементи – шишки, ягідки, листя та гриби – формує сама природа.
Коли мандруєш екостежками, помітно, що до осені ще далеко. І хоч де-не-де промайне сонячним зайчиком жовтий лист, головним кольором залишається зелений у найрізноманітніших варіаціях. Менша кількість відпочивальників призвела до того, що стежини у прямому сенсі слова перегороджені павутинками. Лісову тишу перебивають лише комариний спів, дзижчання джмеликів та бабок. А серед стовбурів видніється повалене дерево – наче кістяк доісторичної тварини...
Звичайно, ніщо не замінить власні відчуття від перебування біля Світязю. Однак ІА Волинські Новини запрошує переглянути підбірку світлин, зроблених на території Шацького національного природного парку. Сподіваємося, хтось помилується красою та пригадає власні мандрівки, а когось, можливо, вони наштовхнуть на думку відвідати озерний край, адже часу до кінця літа ще трохи залишається.

Фото – Олександр Дурманенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
AZA Показати IP 1 Серпня 2020 09:48
СПРАВДІ ДУЖЕ СОКОВИТІ ФОТО
Анатоль_ Бідзюра Показати IP 1 Серпня 2020 10:00
Господь прислав дощі. Інакше була б пустеля.
12345 до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 1 Серпня 2020 10:38
А картоплю затопив навіщо?
911 до 12345 Показати IP 1 Серпня 2020 17:12
Що б животи були меньші у полішуків, і забруднення атмосфери метаном зменшити.
12345 до 911 Показати IP 1 Серпня 2020 19:43
Грета, ти?
Да до Анатоль_ Бідзюра Показати IP 1 Серпня 2020 10:41
Була б пустеля, посеред поліського болотяного краю. Ще одна гордість ... була б. Дякувати Богу, немає!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus