USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Імператорських пінгвінів в Антарктиді виявилося на 20% більше, ніж вважалося

5 Серпня 2020 23:42
Дослідники Британської Антарктичної місії Пітер Фретвел і Філіп Третен за допомогою супутникових знімків виявили 11 досі невідомих колоній імператорських пінгвінів у Антарктиді.

Про це вони написали в науковому виданні Remote Sensing in Ecology and Conservation, пише Громадське.

Супутникові знімки, які аналізували вчені, зробив апарат «Сентінел-1», запущений у 2015 році Європейським космічним агентством у межах програми «Коперник». Ця програма передбачає стеження за змінами земної поверхні й фіксування наслідків стихійних лих.

Імператорські пінгвіни живуть у висотних, важкодоступних районах, де температура сягає до −50°С. Крім того, вони потребують лід для розмноження. Тому вивчати їх важко. Раніше дослідники вивчали супутникові знімки низької якості (інших не було) і визначали присутність колоній пінгвінів за їхнім послідом. Але на знімках поганої якості не завжди видно такі сліди від менших колоній.

Саме завдяки високій роздільній здатності «Сентінела-1» Фретвел і Третен змогли виявити тим же способом менші колонії імператорських пінгвінів. Якщо точніше, то вони підтвердили існування трьох, про які повідомлялося раніше (але тоді не було доказів їхнього існування), і відкрили ще вісім нових. Загалом таких колоній тепер налічується 61.

Особливість відкритих британцями колоній – у тому, що вони невеликі (налічують кількасот пінгвінів) і розташовані близько до берега. Останнє дає Фретвелу й Третену підстави вважати, що вони першими відчують на собі наслідки глобального потепління.

«Те, що ми знайшли ці нові колонії, – це добре. Але вони розташовані там, де, як засвідчують останні прогнозні моделі, популяція пінгвінів скорочуватиметься. Птахи в цих місцях – наче «канарки в шахті»: нам треба уважно стежити за цими місцями з тим, як на регіон впливають зміни клімату», – вважає Третен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus