USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Керівник лісгоспу на Волині завдав збитків на 10 млн, буде суд

23 Червня 2017 17:07
На Волині судитимуть керівника лісгоспу, діями якого завдано шкоду навколишньому природному середовищу на суму понад 10 млн грн, інформують у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура Волинської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором Державного підприємства «Ковельське лісове господарство» незаконної порубки дерев у лісах та на територіях природно-заповідного фонду, що заподіяло істотну шкоду, перевищення службових повноважень, що спричинило державним та громадським інтересам тяжкі наслідки, та службового підроблення (кримінальні правопорушення, передбачені ст. 246, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 366 КК України).

Встановлено, що з січня по березень 2016 року посадовець, знаючи, що право користування земельною ділянкою загальною площею понад 10 тис. га на території Поворського лісництва для очолюваного йому підприємства припинене і Державне підприємство "Ковельське лісове господарство" не вправі здійснювати спеціальне використання лісових ресурсів на ній, перевищуючи надану йому владу та службові повноваження, продовжував подавати документи (вносячи в них недостовірні відомості) для отримання дозволів на проведення суцільних санітарних рубок та вибіркових санітарних рубок.

Окрім того керівник підприємства забезпечив видачу головним лісничим лісового господарства лісорубних квитків на здійснення санітарних рубок на цю земельну ділянку, що призвело до незаконної порубки дерев і завдало шкоди навколишньому природному середовищу на загальну суму 10 873 519 грн.

На майно обвинуваченого накладено арешт.

Невдовзі посадовець постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Працівник Показати IP 23 Червня 2017 19:21
Казали табі дурню старий-іди на пенсію, а ти " в мене криша, мені похер" . Зараз щей посадять на сторості літ.
до до Працівник Показати IP 23 Червня 2017 22:17
Радіона не посадили, то й його не посадять, тим паче родич в прокуратурі.
знаючий до до Показати IP 24 Червня 2017 11:38
цікаво, а чому мали посадити Радіона ?
Анонім до знаючий Показати IP 24 Червня 2017 12:40
мабуть за те що незаконно віджимав в свій час при януковичу Маневицький міжгосподарський лісгосп , в результаті ставши директором того лісгоспа з подачі колісника ( хоча зараз він як герой який бореться з режимом колісників) не говорячи про варварські крадіжки лісу за останні три роки
До працівника Показати IP 23 Червня 2017 20:20
Не посадили тоді, не посадять і зараз. Аби могли посадити- тоб посадили. А так я КРУТЕЛИК.
василь Показати IP 24 Червня 2017 12:43
ніхто іх не посадить ,і про це всі знають, просто піар влади , редакція для чого ви пишете такі статті доводячи зубожілих людей до ще більшої ненависті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus