USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ковельська мерія ігнорує проблему ветсанзаводу?

13 Листопада 2017 11:05
Затягування виконання ремонтних робіт та з невідомих причин не підписані договори на вивезення відходів та лабораторні дослідження: Ковельську міськраду звинувачують у незадовільному виконанні рішень Кабміну з ліквідації екологічного лиха на ветсанзаводі.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 13 листопада.

Як повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Богдан Лозинський, відповідно до рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 9 жовтня, Держпродспоживслужбу зобов’язали здійснити комплекс заходів, пов’язаних з ліквідацією наслідків діяльності Ковельського ветсанзаводу. Так, здійснюють заходи з дезінфекції та дератизації, провели дворазову дезінфекцію у вигрібних ямах об’ємом 20 метрів кубічних. Також управління затвердило план заходів з переміщення відходів тваринного походження в залізобетонні резервуари та план-графік лабораторних досліджень, який вручили ковельській міськраді.

Окрім цього, рішенням комісії зобов’язали Ковельську міськраду затвердити плани-графіки ремонтних робіт резервуарів для ізоляції відходів тваринного походження. Підрядників зобов’язали до 30 жовтня повністю завершити ремонт і підготувати резервуари для здачі, завершити капремонт під’їзної дороги та благоустрій території біля резервуарів. Наразі роботи не завершені – ковельська мерія не виконала свої ж рішення.

Відповідно до доручення робочої групи, Ковельській міськраді 7 листопада надіслали листи з проханням терміново надати терміни виконання цих робіт. Втім, досі з мерії немає жодної інформації. Де-факто, завершили переміщення ґрунту біля залізобетонних споруд, працює бригада з облаштування навкруги риштувань для заливки бетоном, висипають щебінь біля під’їздів до споруд.

Ковельську мерію також зобов’язували укласти договори на переміщення відходів, ГУ Держпродспоживслужби направило у Ковельську міськраду п’ять перевізників, які можуть виконати роботи, але досі з незрозумілих мотивів ковельська мерія не уклала договорів. Також ковельська міськрада наразі з незрозумілих причин не уклала договорів на проведення лабораторних досліджень.

Зі слів Богдана Лозинського, наразі на ветсанзаводі працюють працівники, протягом дня повинні звершити збір усіх костей, які лишилися на території. Існує заборгованість виплати зарплати на підприємстві – за серпень виплатили лише по 480 гривень. На часткове погашення заборгованості спрямують кошти від реалізації кісткового борошна.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що, якщо протягом тижня не будуть виконані рішення регіональної комісії, від підготує лист в Кабмін про незадовільне виконання заходів безпеки, передбачених постановою Кабміну, аби наприкінці року не довелося давати пояснень уряду, з яких причин не освоюються кошти на ліквідацію екологічного лиха.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus