USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк став чистішим від сараїв та парканів, – муніципали

19 Квітня 2018 14:29
Півтисячі демонтажів здійснили працівники муніципальної варти Луцька - це очищення міста від старих сараїв, гаражів та контейнерів, які незаконно встановлені.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Заступник директора департаменту муніципальної варти Роман Кулик каже, що торік з міської казни виділили 1,5 млн гривень на демонтаж. Його здійснював безпосередньо департамент муніципальної варти та підрядна організація.

«Впродовж багатьох років незаконно встановлені тимчасові споруди та різноманітні конструкції захаращують Луцьк, створюють непривабливий вигляд, обмежують доступ до зелених зон, прибудинкових територій, розміщуються на дитячих та спортивних майданчиках. Дуже часто такі споруди встановлені з порушенням законодавства, наприклад, на підземних комунікаціях, зелених зонах, тротуарах, проїжджих частинах міста, автомобільних парковках.



Незаконно розміщені тимчасові споруди для провадження бізнесу наносять збитки бюджету, оскільки власники не сплачують податків», - пояснює Роман Кулик та додає, що за минулий рік ситуація вдалося значно покращити.

«Торік демонтовано 251 об’єкт, в тому числі 52 гаражі та металеві конструкції, 14 споруд для ведення підприємницької діяльності (кіоски, літні майданчики), 52 дерев’яних конструкцій – сараїв, 116 парканів та 17 обмежувачів руху.

Складна ситуація склалась з парканами та загорожами, які мають неналежний зовнішній вигляд та технічний стан. Мешканці міста самовільно встановлюють обмежувачі руху на проїжджих частинах, що перешкоджає під’їзду бригад екстреної медичної допомоги та пожежно-рятувальній техніці до місця виклику.



Управління ДСНС України у Волинській області та КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» звернулися в міську раду з проханням демонтажу таких обмежувачів. Загалом, в 2017 році зусиллями відділу демонтажів департаменту муніципальної варти було знесено 410 об’єктів», - інформував посадовець.

Окрім цього, тимчасові споруди та конструкції, власники яких не звернулись за їх поверненням, здали на металобрухт, а виручені 159 838,95 грн. перерахували на цільовий фонд бюджету міста.

Голова комісії Олександр Козлюк рекомендував муніципалам більше працювати зі ЗМІ, щоб не було суспільного супротиву.

«Варто пояснювати мешканцям для чого потрібне знесення самовільно встановлених споруд. Я впевнений, трохи вашої ініціативи й вам на співпрацю підуть будь-які ЗМІ», - порадив Козлюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 19 Квітня 2018 15:37
ще шлакбауми познімайте.. ато поперекривали двори..
путін Показати IP 19 Квітня 2018 15:39
молодці оце робота ламаного гроша не коштує
я Показати IP 20 Квітня 2018 08:38
В центрі міста біля дитячої полікліники якісь розумний цепа повісив і не дозволяє в громадський двір заїзджати розберіться з цим ДІЯЧЕМ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus