USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада оскаржить рішення суду щодо діяльності цирків із використанням тварин

21 Червня 2017 17:45
Луцький міськрайонний суд скасував рішення Луцької міськради про заборону пересувних цирків, які використовують у своїй діяльності тварин.

Нагадаємо, головною мотивацією цього рішення було те, що у пересувних цирках неможливо створити умови, які будуть відповідати їх біологічним, видовим та індивідуальним властивостям, так як гастрольний характер діяльності не надає такої можливості. Крім того, враховуючи численні скарги лучан на такий вид діяльності, подібні заходи у місті вирішили заборонити.

Це рішення викликало невдоволення у представників ПП «Продюсерський центр «Гастролі в Україні» і вони позивалися до суду.

Перед початком судового засідання сьогодні, 21 червня, під приміщенням суду зібралися громадські активісти, закликаючи не давати дозвіл на діяльність цирку на території міста із використанням тварин.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК У ЛУЦЬКУ В ПЕРЕСУВНОМУ ЦИРКУ ЖОРСТОКО ПОВОДЯТЬСЯ З ТВАРИНАМИ

Представник Луцькради, юрист Тетяна Чабан дала пояснення, що відповідне рішення прийняли 1 грудня 2016-го року.

«Основною метою прийняття рішення був захист тварин він жорстокого поводження та невдоволення лучан, яким перебування таких цирків на території міста спричиняли незручності. Я вважаю, що позивач повинен довести, як саме його права порушили, бо його діяльність у місті не заборонили й вони можуть проводити концертні заходи. Обмеження стосується лише заборони пересувних та мобільних цирків, які використовують тварин», - розповіла Тетяна Чабан.

Також юрист наголосила, що подібна судова практика вже є в Україні. Зокрема, зі слів пані Чабан, коли цей же позивач звертався в суд проти Львівської міської ради, тоді їхній позов не задовольнили.

На суді заслухали й свідка, голову громадської організації «Товариство із захисту тварин» Ольгу Мазепу, яка за фахом інфекціолог.

Жінка вважає, що цирк із тваринами – це знущання над хижаками й загроза здоров’ю для лучан, адже тварини можуть стати джерелом інфекцій.

«Я вже років 20 веду громадську діяльність. До мене часто зверталися люди з приводу того, що тварин утримували не в належних умовах, працівники цирків навіть води у спеку не давали тваринам, які лежали весь час на сонці. Також я маю петицію від лучан, які просили нас щось зробити. Так, сформували електронну петицію про заборону цирків з тваринами й вона миттєво набрала 300 голосів. Її взяли до розгляду та ухвалили рішення. Також я як інфекціоніст скажу, що там, де пасеться лама і там же справляє нужду – це неприйнятно. Якщо цирк іде, то пройшовши тією територією лучани можуть інфікуватися, бо територію не дезінфікують. Також я бачила акт екоінспекції, що тварин у клітках тримали в неналежних умовах», - розповіла Ольга Мазепа.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТВАРИН У МАНДРІВНИХ ЦИРКАХ ВИХОВУЮТЬ ЕЛЕКТРОШОКЕРАМИ Й ТОРТУРАМИ, - ЛУЦЬКА ЗООЗАХИСНИЦЯ

Окрім цього, представник Луцькради Дана Новарчук зауважила, що зафіксовано скарги лучан на «гарячій лінії 15-80» на нічне виття тварин у цирку, що заважає мешканцям відпочивати. Також Новарчук зауважила, що тварини можуть переносити багато інфекцій, а підприємство-скаржник не уклало договір на дезінфекцію території після їхнього перебування в Луцьку. Окрім цього, говорить представник Луцькради, був інцидент, коли левиця тікала з їхнього цирку.

Натомість, представник позивача зауважила, що цирк – це культурне надбання й не погоджується із забороною. Вона зауважила, що для виявлення порушень є спеціальні служби, такі як екоінспекція, а вона приписів не давала.

Відтак, Феміда винесла постанову, якою скасувала рішення Луцької міської ради про заборону цирків із використанням тварин на території міста.

На це представники відповідача запевнили, що будуть оскаржувати рішення, адже, вважають, що діяли в межах інтересів лучан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 21 Червня 2017 18:05
Ну якщо так, то давайте не будемо пускати ці цирки на територію нашого міста, на це міська рада хоч має право? Доречи, у моєї знайомої був випадок, коли у такому пересувному цирку після виступу можна було за гроші сфотографуватись на верблюді і її маленький син від того верблюда потом підчепив якусь інфекцію.
тиць-здиць до 123 Показати IP 21 Червня 2017 19:32
знаю цього захворілого. заплював весь під'їзд
Іван Показати IP 21 Червня 2017 18:42
Не треба ніяких судів чи заборон. Вся суть у рівні культури, інтелекту, свідомості самих лучан. Якби вони перестали туди своїх дітей водити - відповідно і цирк перестав би приїжджати. А так виходить то саме, що і з виборами депутатів - по попередній каденції переконались, шо злодій, брехун чи корупціонер, а приходять нові вибори, як ніби їм пороблено, - тих самих вибирають. Так шо до себе треба апелювати в першу чергу .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus