USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький зоопарк нарешті запрацював: перший післякарантинний день. Фоторепортаж

12 Травня 2020 17:41
_ССьогодні, 12 квітня, улюблене місце відпочинку волинян знову готове приймати гостей. Зоопарк щиро запрошує дорослих і дітей, адже звірята за два місяці вимушеної перерви встигли за ними засумувати.

Директорка комунального підприємства Людмила Денисенко анонсувала його відкриття ще минулого тижня. Окрім запрошення, у повідомленні було наголошено на максимальному дотриманні усіх медичних вимог. ІА Волинські Новини вирішило переконатися на власні очі, чи готовий зоопарк до прийому відвідувачів.
Перші елементи турботи про гостей помічаємо ще на підході до зоопарку – перед касою. Тут зроблено розмітку безпечної дистанції. Вона ще й тематична – у вигляді силуетів різноманітних тварин. Приготували і розчини для дезінфекції, і нагадування про особливий режим роботи та правила безпеки. Касир рекомендує скористатися безконтактною купівлею квитків – через термінал.
«Усе чудово – відкрилися. Хоч відвідувачів поки і не густо, – каже Людмила Денисенко. – Зрозуміло, адже з погодою сьогодні не пощастило. Та й відсутність громадського транспорту додає проблем». Справді, зранку до зоопарку завітало лише двоє гостей: тато Олег Лоза із сином Романом. Вони прийшли не просто побачити тварин, але й у справі – провідати кролика, якого віддали до зоопарку перед карантином.
Запитуємо Людмилу Денисенко про такий досить невеселий початок роботи. «Нічого страшного, – каже вона. – Очікували на таку ситуацію, адже дотримувалися рекомендацій Європейської асоціації зоопарків і акваріумів щодо виходу з карантину. Там йшлося і про розмітки, і про кількість відвідувачів, і про відкриття у будній день – аби не було напливу людей. Ще один елемент турботи про безпеку – тимчасове закриття «Лев’ячого містечка». На жаль, приміщення з тваринами нині заборонені для відвідування у більшості зоопарків».
«Радіємо, що закінчився карантин і можемо знову приймати гостей. Адже за ці два місяці встигли і порадіти, що звірі трохи відпочили від людей, і засумувати. Помітно було, що тваринам бракує відвідувачів і вони сумують – наші обличчя їм вже добряче набридли», – усміхається директорка зоопарку.
Серед найбільших проблем, які довелося долати під час карантину, Людмила Денисенко називає довезення працівників. «Зоопарк, на відміну від низки закладів, мусив працювати – від цього залежало життя понад тисячі живих істот. Добре, що всі відповідально поставилися до безпечної поведінки – жоден працівник зоопарку не захворів», – підкреслює вона.
Ще одна проблема – харчі. Людмила Петрівна розповідає, що певні запаси було зроблено. Однак, наприклад, м'ясо довелося брати в борг. Тепер ці гроші потрібно віддавати, а до них додалися ще й минулорічні борги. Фінансове питання завжди болюче, а тут зоопарк не отримав прибутку за березень і квітень – місяці, які вважаються найкращими за напливом відвідувачів. «Справді, був момент, коли доводилося виживати. Тоді в нас залишалося менш як тисяча гривень, – пригадує директорка. – І ми відкрили скриньку з пожертвами від наших відвідувачів. Хтось кидав гривню, хтось 10. А коли порахували, там виявилося 23 700 гривень. Ці гроші, без перебільшення, нас врятували».
«А так, – підсумовує Людмила Денисенко, – ми й далі розвиваємося. Висаджуємо нові квіти, приводимо до ладу територію, розбудовуємося. За час карантину народилися малята у єнотів, носухи та лемурів. У птахів розпочався період гніздування, і лебеді – білі та чорні – звивають гнізда. Подивитися є на що і на кого! Тому ласкаво просимо до нас – у Луцький зоопарк».
Текст і фото Олександр Дурманенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася Показати IP 12 Травня 2020 17:54
Сто років не ходив, а після карантіна вирішив піти....
олежик Показати IP 13 Травня 2020 16:48
гарний зоопарк, зручний і цікавий)
Лучанка Показати IP 15 Травня 2020 07:10
Дуже дорого! Щоб сходити сім'єю з 4-х чоловік треба викласти чималу суму. В деяких місцях сморід неймовірний. За таку вартість могли б діткам, хоча б самим маленьким, давати якісь подаруночки. Дуже дорого!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus