USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мертвеччину з ковельського ветсанзаводу вивозять у Турійський район, - Пирожик

28 Квітня 2017 09:13
Відходи з ковельського ветсанзаводу помітили у Турійському районі, де їх незаконно намагалися захоронити. Про це написав у Фейсбук перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

Зі слів Пирожика, тривожні звістки почали надходити вчора, 27 квітня, від мешканців Турійського району. Люди припускають, що на їхні землі вивозять і намагаються захоронити відходи скандального «ковельського ветсанзаводу».

Депутат обласної ради припускає, що це роблять після того, як громада сусідньої Люблинецької ОТГ не дозволила обласній владі вивозити мертвеччину з ветсанзаводу до них.

Факти вивантаження тваринних решток, зокрема, були зафіксовані 27 квітня поблизу села Задиби Селецької сільради та села Радовичі неподалік райцентру Турійськ. Як стверджують місцеві мешканці, надвечір тут з'явилися КамАЗи зі смердючим непотребом, який прибульці спробували вивантажити і захоронити на тутешніх полігонах для сміття.

«Як і у випадку з Люблинецькою ОТГ, у громади ніхто дозволу не питав і до відома людей не ставив!», - наголошує Олександр Пирожик.

Нещодавно повідомлялося, що мешканці сіл Нові і Старі Кошари Люблинецької ОТГ перекривали дорогу на знак протесту проти спроб обласної виконавчої влади захоронити на землях громади відходи ковельського ветсанзаводу
Такі дії непроханих гостей викликали обурення місцевих мешканців, село Задиби збунтувалось, люди стали перед КамАЗами і не дали вивантажити відходи.

«Втім, від свого задуму вони, схоже, не відмовились, бо поїхали об'їзними шляхами, і вдруге були помічені вже на території Радовичівської сільради», - йдеться у повідомленні.

Скільки ковельських відходів вдалося вивезти і під покровом ночі захоронити на території Турійщини, наразі невідомо. За неперевіреною інформацією, йдеться про 4-6 вантажівок, додає депутат.

Нагадаємо, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везли і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту. Тож люди почали бити на сполох. Люди скаржаться не лише на нестерпний сморід, який доноситься з ковельського ветсанзаводу, але і на забруднену воду та вплив на здоров’я волинян. Ковельчани та мешканці навколишній сіл запевняють, що екологічне лихо, яке виникло у Ковелі, спричинило смерті людей від онкозахворювань.

Днями ковельчанам урвався терпець і люди перекрили міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Їх дістали бездіяльність та ігнорування влади, постійні відписки, тож єдиний вихід – вийти на протест. Та додають, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей.

Тим часом, Волинський обласний лабораторний центр встановив перевищення гігієнічних нормативів за санітарно-токсикологічними показниками у пробах питних вод у колодязях, що знаходяться неподалік "заводу смерті". Крім того, як повідомляє Про Ковель, мешканці прилеглих до сумнозвісного ветсанзаводу вулиць уже тривалий час не можуть споживати питну воду із власних колодязів, тому користуються привозною.

Варто додати, через повільні темпи ліквідації наслідків екологічного лиха, яке трапилось через діяльність ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», ковельчани погрожують знову перекрити міжнародні автошляхи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор Показати IP 28 Квітня 2017 10:06
Івахів - б*дло, як і ті хто бере від нього по 200 гривень, а потім здихайте, бо їм мертвячину з Мартиняком треба привезти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus