USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На підприємстві, що скинуло рештки тварин на Лідавській, - десяток порушень

21 Червня 2017 09:59
М’ясокомбінат ТОВ «Доброслав Луцьк» допускає систематичні порушення природоохоронного законодавства. Після несанкціонованого скиду решток тварин на вулиці Лідавській порушення знайшли луцькі екологи.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 21-го червня.

Виконувач обов’язків начальника відділу екології Оксана Тарабанюк розповіла, що відповідно до доручення секретаря міської ради здійснили перевірку. Відтак, виявили такі порушення:

- відпрацьовані люмінесцентні лампи - договір не представлено;

- не налагоджений первинний облік відходів за формою 1-ВТ «Облік відходів та пакувальних матеріалів і тари»;

- територія підприємства засмічена відходами (побутові, зношені автомобільні шини, будівельні відходи, металобрухт тощо);

- відсутній наказ про призначення відповідальних осіб за охорону навколишнього природного середовища;

- не впорядковано тимчасове зберігання відходів тваринного походження;

- відсутні місця для тимчасового зберігання відходів.

Луцькі екологи розповіли, що наклали штрафи та приписи для усунення порушень.

На своє виправдання директор ТОВ «Доброслав-Луцьк» Микола Кобак відповів, що його водій випадково викинув рештки, за що й був покараний. Також підприємець подякував Луцькій міській раді, яка знешкоджує причини смороду в місті.
Зауважимо, що мали виступити й державний екологічний інспектор, який підпорядковується облдержадміністрації та, зокрема, голові Володимиру Гунчику. Втім, посадовці проігнорували вирішення питань смороду в місті.

Насамкінець члени виконкому визнали роботу підприємства незадовільною, а виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук закликав надалі порушників притягати до відповідальності та публічно показувати цих людей, щоб в місті не виникало неприємних запахів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Патріот Показати IP 21 Червня 2017 10:44
Не може такого бути щоб директор не знав що його водій викинув сміття на Лідавський.Без відома чи дозволу директора на підприємстві нічого не може відбуватися.Директор має бути в курсі свіх справ!Це просто атмазка.Кобаку треба було якось виправдовуватись ось і сказав що його водій випадково викинув рештки.Навспавді все директор знав.Думав що пронесе,але не пронесло.Чому не написали яким чином був покараний водій?Більшість всього усним попередженням або доганною!Але ж це не сутєве покарання!
Coced Показати IP 21 Червня 2017 12:13
"- відпрацьовані люмінесцентні лампи - договір не представлено;" - на фоне проблем экологии Луцка- это пародия на работу. На таких проверках они вымогают взятки. Реального решения вопросов экологии нет. Обычные граждане больше делают для экологии, чем эта служба. Стоит ли тратить на экологов наши деньги, проще нанять стороннюю организацию.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus