USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині зникає річка. Фотофакт

21 Червня 2017 19:57
На електронну пошту видання Район. Камінь-Каширський надійшов лист, в якому йдеться про надзвичайну екологічну ситуацію, пов'язану зі станом річки Цир.

«Чи бачили ви, що річка Цир помирає? Ця водна артерія краю просто волає про порятунок. Русло Циру заростає різноманітною рослинністю, міліє і потрохи перестає бути річкою. Необхідно вживати термінових заходів для проведення розчищення русла від мулу і рослинності та покращення його екологічного й гідрологічного стану.

Мілководдя і маловодність сприяють розростанню лепехи, очерету, інших болотних рослин, що призводить до застійних явищ, «цвітіння» води, розповсюдження гнилистих бактерій, порушення природного стоку.

Відомо, що за часів Польщі русло Циру в межах міста було ретельно розчищене і випрямлене. Старожили згадують, що до проведення меліоративних робіт річка була широкою, в ній водилось багато риби, раків, влітку зацвітали лілії, а люди катались на човнах.

Врятувати річку – обов’язок і важливе завдання для міської та районної влади й управління водного господарства. В іншому випадку сучасне покоління містян здійснить ганебну місію в історичній площині древнього Каменя і наші нащадки будуть називати місто не «Камінь над Циром», а «Камінь на болоті», - йдеться у листі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Влада Показати IP 21 Червня 2017 23:18
Взяли граблі і вперед!
555 до Влада Показати IP 22 Червня 2017 05:48
захищав дипломну роботу по річці Цир там є багато приколів особливо з випрямленням
Тарас до 555 Показати IP 22 Червня 2017 09:16
Від випрямлення русла вода буде сходити ще швидше і відповідно річечка зміліє ще швидше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus