USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Нові мешканці: у Луцькому зоопарку оселилась пара павіанів гамадрилів. Фото

13 Листопада 2020 22:12
Минулого року під час святкування 40-річчя працівники «Зоопарку Біопарку» з одеської області подарували Луцькому зоопарку самку павіана гамадрила. Проте облаштування вольєра для нового мешканця, а згодом карантин через пандемію коронавірусу (а отже, і недоотримання коштів через вимушенне закриття, й обмеження у переміщенні країною та наданні інших послуг, зокрема й будівельних) внесли корективи у плани звіринця.

Тож презент вдалося забрати лише у листопаді цього року, інформують на сторінці Луцького зоопарку у фейсбуці.

Але у цій затримці із переселенням з Одеси до Луцька, наголошують у закладі, є й позитив: подарували Луцькому зоопарку одну самичку, а працівники звіринцю привезли із Біопарку пару павіанів гамадрилів.
«Тому інформуємо офіційно: Соня і Дюк – уже наші підопічні. Зміну проживання перенесли нормально і запрошують на гостину в місце найкращого відпочинку на природі у межах міста», - інформують на сторінці закладу у мережі.
Довідково:

Павіан гамадрил, або плащоносний павіан (Papio hamadryas) – мавпа роду павіанів, підряду вузьконосих мавп. Гамадрили мешкають на відкритих місцевостях Африки (Ефіопія, Судан, Сомалі, Пд. Нубія) та Азії (Аравійський півострів), в тому числі і Ємені. Співіснують у великих стадах (100-150 голів). Мешкають у різних місцях проживання, включаючи савани, луки, чагарники, степи, напівзасушливі ліси та півпустелі, а також галерейні ліси й ділянки дощових лісів. Основні особливості всіх місць існування включають стабільні джерела води та певний тип підвищеного місця для сну. Ці спальні місця – зазвичай великі дерева чи скелі. Ситуативно можуть нападати на плантації.

Вага – від 10 до 31 кг (самиці приблизно від 10 до 15 кг). Волосяний покрив варіюється за кольором від жовтого до червонуватого, та від оливково-сірого до чорного. Молоді тварини завжди виразно забарвлені, зазвичай мають чорне хутро, але у деяких видів коричневе або коричнево-червоне. У самців може бути помітна грива. Обличчя майже оголене, а долоні та підошви стоп абсолютно голі. Обличчя довге. Верхні ікла довгі.

Ці тварини рухливі, проходять кілька кілометрів за один день, щоб знайти їжу. Соціальні групи завжди вночі повертаються до спальних місць. Це, як правило, фруктоїди, але будуть їсти майже все, що їстівне, включаючи траву, листя, бутони, квіти, насіння, яйця, комах та м'ясо.

У складі роду павіанів – 5 видів: павіан бабуїн, павіан анубіс, павіан гамадрил, павіан гвінейський, павіан ведмежий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 13 Листопада 2020 22:19
Милі такі
Українка Показати IP 13 Листопада 2020 23:15
Це ж наші брати москалі, що так і не стали людьми
Радувець Ларіса Показати IP 14 Листопада 2020 09:27
Схожі на депутатів міськради. Також такі милі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus