USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Очисні споруди, роздільний збір сміття та ремонт каналів: які природоохоронні заходи здійснюватимуть на Волині

6 Червня 2019 14:36
Майже шість мільйонів гривень з обласного бюджету розподілять на виконання низки природоохоронних заходів в області цьогоріч.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 6 червня.

Члени комісії розглянули пропозиції щодо розподілу коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у сумі 5,922 мільйона гривень. Йшлося насамперед про перелік природоохоронних заходів, які співфінансуватимуться з обласного та місцевих бюджетів.

Так, на фінансування проектів з обласного бюджету виділять 3,138 мільйона гривень. Зокрема, понад 405 тисяч передбачать на співфінансування завершення робіт з реконструкції каналізаційних очисних споруд селища Цумань Ківерцівського району; понад 393 тисячі – на будівництво очисних споруд каналізації продуктивністю 200 метрів кубічних на добу в селищі Мар’янівка Горохівського району; 750 тисяч – на реконструкцію очисних споруд в селищі Рокині Луцького району (встановлення біореактора потужністю 40 метрів кубічних на добу); 157 тисяч – на капремонт меліоративних каналів на території Дубечненської ОТГ Старовижівського району; 150 тисяч – на придбання спеціального обладнання для екологічно безпечного роздільного збирання твердих побутових відходів на території Жидичинської ОТГ тощо.

Ще 800 тисяч виділять управлінню екології та природних ресурсів ОДА на розроблення проекту Регіонального плану управління відходами до 2030 року на території області. 1,984 мільйона передбачають департаменту регіонального розвитку та ЖКГ ОДА на завершення робіт з реконструкції селищного водозабору селища Люблинець Ковельського району.

Нагадаємо, під час засідання комісії порушували також питання капремонту гідротехнічних споруд на Шацьких озерах, аби зупинити відтік води з озера Світязь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
рибак Показати IP 6 Червня 2019 16:27
Про Ліплянські очисні чомусь забули , останнім часом майже вся риба в Стиру , нижче очисних ,вкрита язвами .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus