USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ошатні газони та сонячні алеї: луцький парк стає гарнішим. Фоторепортаж

13 Травня 2020 19:43
У Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки вже кілька днів працюють спецтехніка та робітники, аби підготувати одну зі знакових локацій нашого міста до початку нового сезону.

Із самого ранку перед центральною алеєю жвавий рух – люди у помаранчевих жилетах беруться до роботи. Хтось поспішає за кермо потужного трактора, хтось заводить мотокосу, інші доводять до ладу газонокосарки. Усе заради того, аби парк імені Лесі Українки набув гарного вигляду після своєрідної зимової сплячки.
Майстер дільниці зеленого будівництва комунального підприємства «Парки та сквери м. Луцька» Валерій Тутейко одразу відзначає цьогорічну особливість: «Наразі ситуація унікальна. Травень лише почався, а ми вже четвертий день косимо парк. Такого за 10 років ще не було».
Чому так? Спеціаліст пояснює: є уся потрібна техніка. Звичайно, її могло би бути ще більше, адже межі бажанням немає. Однак порівняно з минулими роками, технопарк значно підсилили. «Парк орієнтовно зробили відсотків на 70 – це дуже суттєво. Роботи ще багато, але даємо раду. Але десь із тиждень ще тут будемо. У «Пташиному гаю» косити розпочнемо трохи пізніше – дочекаємося, поки мине період тиші. Багато часу забирає прибирання скошеної трави. Нам і зоопарк допомагає – підкошує, а ми тваринам привозимо корм», – провадить пан Валерій.
Доки розмовляємо, повз нас проїжджає великий червоний трактор. Запитуємо про техніку, яка працює в парку. «Зараз у нашому арсеналі – два трактори (великий і менший), маленький тракторець-косарка, дві косарки та шість тримерів. А працює з цією машинерію близько 20 людей, хоча хотілося б, щоб їх було більше, – зізнається Валерій Тутейко. – Земля потребує дуже багато роботи. Хто виріс у селі, добре це знає. Наприклад, є такий закон: щоб кропива перетворилася на траву, її треба увесь час косити. Пригадайте, якими колись були окремі місця в парку – тепер там газон. Усе – завдяки постійній роботі та догляду».
ІА Волинські Новини пропонує вам помилуватися красою і ошатністю зеленого острівця нашого міста. І ще раз нагадує: все це – завдяки важкій праці, яка гідна поваги, а природа – дбайливого ставлення.

Текст і фото Олександр Дурманенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Рома Показати IP 13 Травня 2020 20:32
Молодці!
лучанин Показати IP 13 Травня 2020 21:23
Гарний наш Луцьк і гарний наш парк.
Лучанка Показати IP 14 Травня 2020 08:24
Дуже гарний наш парк! І з кожним роком стає все ошатнішим і доглянутішим. Спасибі людям, що там працюють! І якщо знайдуться чергові критикани, що "все не так і все погано" - то зробіть своїми руками краще в своєму дворі і в своєму будинку!!!
Лучанин до Лучанка Показати IP 17 Травня 2020 05:01
А дерева де діваються щ парку?
Антоніна Показати IP 14 Травня 2020 14:16
Так тримати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus