USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Пекло на землі: місце, де вмирає електронне сміття. Фото

17 Жовтня 2017 18:36
Ще в кінці 80-х років минулого століття індустріально-розвиненими країнами була прийнята "Базельська конвенція".

За її умовами забороняється експорт відпрацьованої електронної та побутової техніки. Причина заборони - високий вміст свинцю, ртуті та кадмію. Угоду не ратифікували тільки США (але там прийняли свої норми), пише Телеграф.

Планувалося, що все електронне сміття перероблятимуть на місці за безвідходними і "зеленими" технологіями. Але в плані економіки не дуже зійшлося - відбити інвестиції в короткий термін не можна, а значить - немає інвесторів. Але час йде, електронного сміття все більше ...

У той же час Китай почав новий виток переходу на ринкову економіку. Обсяг торгівлі зростав, - і контейнери, напхані товарами на одній половині шляху, на зворотному було економічно-вигідно чимось заповнювати. Ефект метелика.

Ви берете камінь і розбиваєте екран. Поруч ваша дитина сортує катодно-променеві трубки від кабелів і плат. З них вам потрібно видерти, а потім і випалити все, що має хоч якусь цінність. У прямому сенсі слова - випалити.

З бака, де все плавиться, валить їдкий різнокольоровий дим. Але вам особливо нічого втрачати. Це не картинка з чергового фільму-катастрофи.

Щодня сотні тисяч людей проходять через подібне: за даними El Mundo, тіньовий ринок електронного сміття з обігу можна порівняти з наркобізнесом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
володька ульянов Показати IP 17 Жовтня 2017 21:13
процветающий капитализм
Ага ага до володька ульянов Показати IP 17 Жовтня 2017 22:05
Ага, под чутким руководством компартии китая. Хаха, только комуняи могут людей за скот держать...
ВВ Показати IP 18 Жовтня 2017 09:51
Там хоть переробляють а не заривають в землю...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus