USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Річки вийшли з берегів, будинки – зруйновані: шторм «Йота» залишив Центральну Америку

18 Листопада 2020 12:55
Шторм «Йота» пронісся Центральною Америкою, в результаті чого річки вийшли з берегів, було зруйновано будинки і загинули 9 осіб.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на Національний ураганний центр США, передає УНІАН.

Найсильніший шторм за всю історію спостережень в Нікарагуа, «Йота» пронісся зі швидкістю майже 249 км/год, затопивши села, які все ще не відновилися від урагану «Ета» два тижні тому.

Потім швидкість вітру знизилася до 80 км/год і «Йота» ослаб до тропічного шторму, але зливи тривали.

«Ми затоплені, дощ тривав майже всю ніч, і тепер він припиняється на годину , а потім повертається на дві-три години, – сказав Марсело Еррера, мер Вампусірпі, муніципалітету на північному сході Гондурасу. – Нам потрібні їжа і вода для населення, тому що ми втратили урожай через ураган «Ета».

Уряд Гондурасу закрив мости і шосе по всій країні, відкривши при цьому більше 600 притулків, в яких залишилися близько 13000 жителів.

Подвійний удар «Ета» і «Йота» – це перший випадок утворення двох великих ураганів в Атлантичному басейні в листопаді з моменту початку спостережень.

Сильні шторми у США

Шторми, що супроводжувалися сильним вітром, призвели до масових відключень електроенергії на Середньому Заході і північному сході США у вихідні дні, торкнувшись більше 800000 будинків.

Швидкість вітру склала до 122 км/год, що викликало відключення електроенергії і повені.

В Огайо було зареєстровано понад 350000 відключень електроенергії, а в Мічигані – 210000. До вечора неділі більше 800000 будинків в регіоні втратили доступ до електроенергії.

Сильний вітер також призвів до жертв в Огайо: 63-річна жінка загинула в результаті удару деревом, що впало.

Сильний вітер повалив дерева і спровокував повінь на березі Великих озер, яке тривало до понеділка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus