USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Шанувальник творчості Лесі Українки посадив у садибі письменниці в Колодяжному пам’ятне дерево

15 Листопада 2020 15:22
У садибі Лесі Українки в селі Колодяжному Ковельського району висадили п’ять саджанців груш. Їх виростив житель Київської області, шанувальник творчості письменниці.

Поруч із садибою вже є груша. За словами керівниці музею Ольги Бойко, її свого часу посадила сестра Лесі Українки – Ізидора. Нині старе дерево всихає, йдеться у сюжеті Суспільного.

Від старої груші ще влітку садівник з Київської області Остап Михаць відібрав гілки і виростив з них саджанці. Чоловік каже, що захоплюється творчістю Лесі Українки, тому вирішив відродити пам’ятне дерево.
«Молоді гілочки краще підходять для щеплення, вирізали їх і прищепили на дику грушу для того, щоб вона була максимально близька до такого розміру, щоб вона могла вирости така, яка є тут зараз», – розповідає садівник.

Зі слів музейниці Ольги Бойко, у Косачів було три сади – старий, молодий та наймолодший. У кожному посадили дерево. Лесі – срібну тополю, брату Миколі – ялину, сестрі Ізидорі – ранню літню грушу, яка росте й нині, але плодоносить менше.

Остап Михаць, співзасновник спеціалізованого журналу з садівництва, каже: збирати молодий урожай груш, які посадили нині на обійсті Косачів, можна буде через два роки.
«Це для мене особливо близьке, тому що моя мати була вчителькою української мови і вона зробила альбом про Лесю Українку. Для мене – це продовження того, що заклала моя мати», – розповів він.
Зі слів садівника, якщо саджанці приживуться, планує посадити таку ж грушу в різних куточках України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus