USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Три полігони твердих побутових відходів на Волині вичерпали ресурс

14 Грудня 2018 13:43
Полігони, що приймають сміття з Ковеля, Шацька та Любешова вичерпали ресурс. Решта полігонів в області спроможні приймати відходи ще протягом від двох до семи років.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 14 грудня.

Про стан сміттєзвалищ на території області поінформувала заступник начальника управління екології та природних ресурсів ОДА Вікторія Тимощук.

Щороку утворення відходів зростає, значна їх частина видаляється на полігони та сміттєзвалища, які не відповідають санітарно-екологічним вимогам, експлуатуються не належним чином, внаслідок чого створюють негативний вплив на навколишнє природне середовище та здоров’я людей.

Полігони ТПВ розміщують відходи міст Луцька, Ковеля, Володимира-Волинського, Нововолинська та Локачинського, Любешівського, Ратнівського, Старовижівського, Шацького, Луцького, Камінь-Каширського районів області. Вони збудовані відповідно до розробленої та погодженої у встановленому законодавством порядку проектно-кошторисної документації. Із 11 діючих полігонів ТПВ 3 полігони (Ковель, Шацьк та Любешів) вичерпали свій ресурс, решта 8 полігонів спроможні на певний період (від 2 до 7 років) забезпечити потребу своїх населених пунктів у розміщенні побутових відходів.

Зі слів Вікторії Тимощук, у Шацьку будують новий сучасний полігон, місто Ковель наразі вивозить сміття в Люблинець, у Любешові давно виготовили відповідну проектно-кошторисну документацію і зараз робитимуть її коригування. Своєю чергою, депутат Ігор Лех зауважив, що в Італії використовують лише 600-700 полігонів, тоді як в Україні – 6-7 тисяч і більшість з них виглядають не краще, ніж стихійні сміттєзвалища. До того, ж в Україні досі відсутні сміттєпереробні заводи.

Члени комісії вирішили взяти до відома наведену інформацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Жахіття Показати IP 14 Грудня 2018 15:51
Вікторія! Ви безсмертна чи безстрашна? Який у Шацьку будують новий сучасний полігон??? В Шацьку не можуть прийняти в експлуатацію тої частини, яку реконструювали. Які 7 років запасу??? Спочатку потрібно підняти з0ад та проїхатися подивитися. Завітати в Ківерц собливо у вітряну погоду "Члени комісії вирішили взяти до відома наведену інформацію."Добре що хоч вирішили взяти, цікаво тільки що??? А полігонів то не буде!!!! А про полігон, який експлуатує "Луцькспецкомунтранс" ні слова!!! Там взагалі катастрофа, перша черга нової ділянки вичерпана, а розрахована була до 2021 року

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus