USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцькому зоопарку живуть вісім врятованих лелек

17 Жовтня 2017 15:30
Цих птахів, за словами директора закладу Людмили Денисенко, принесли до зоопарку люди, аби врятувати, пише Волинський інформаційний портал.

Лелеки травмовані, тому самостійно, без допомоги людини, жити не зможуть: не здобудуть їжу, стануть легкою здобиччю для собак та інших тварин. Наразі птахи знайшли прихисток у зоопарку та житимуть тут стільки,скільки потрібно.

Надія на те, що птахи зможуть полетіти, дуже мала. Директор розповідає, що лелек принесли у різний час, привозили не лише з Луцька, а й всієї Волині. Це здебільшого поранені лелеки, ті, які випали з гнізда чи потрапили під сильний вітер. Незважаючи на те, що птахи без крил чи мають травми, вони почуваються у зоопарку добре.

Серед поранених лелек є птах, у якого дуже скалічене крило. Після огляду ветеринара прийняли рішення, що йому потрібна операція. «Птах може літати. А крило заважає йому ходити та рухатись, тягне його вниз. Тому ми прийняли рішення, що його потрібно оперувати», – розповідає Денисенко.

Наразі готують офіційне звернення, аби викликати ветеринара, який би прооперував птаха.

У зоопарку тварин відгодовують. Їх основний раціон – невеличка риба. Особливо пернаті полюбляють карасиків, морських бичків чи салаку. Поселили птахів у вольєр поблизу диких кабанів.

«Там є природнє болото, тому птахи мають змогу шукати свій природній харч – жаб», – розповідає Людмила Денисенко.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus