USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.85 9.95

У Луцьку дозволили роботу салонів краси, бібліотек та зоопарку

8 Травня 2020 15:19
У Луцьку відбулося чергове послаблення карантинних заходів. Зокрема, луцькі депутати ухвалили рішення відкрити низку закладів з 11 травня. Дозволили діяльність салонів краси, перукарень, стоматологічним кабінетам та магазинам непродовольчих товарів, магазинів в ТРЦ (без фуд-кортів та зони розваг), дитячих та спортивних майданчиківна відкритому просторі тощо.

Про це стало відомо під час засідання позачергової дистанційної 78 сесії Луцької міської ради сьогодні, 8 травня.

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, згідно із змінами до вже існуючого проєкту рішення, дозволяється діяльність магазинів, об’єктів побутового обслуговування населення (у тому числі й в торгово-розважальних центрах), тимчасових споруд, музеїв, музеїв просто неба, галерей та історико-культурних заповідників відповідно до подання керівника закладу культури та за рішенням власника органу управління. Безпосередній прийом відвідувачів може здійснюватися за рішенням власника органів управління та за умов забезпечення відвідувачів та персоналу засобами індивідуального захисту.

Варто зауважити, що, окрім музеїв та бібліотек, луцькі депутати дозволили й діяльність луцького зоопарку.

Також дозволили роботу бібліотек за умови дистанційної видачі книг без роботи читацьких залів.

Окрім цього, дозволили проведення репетицій, тренувань художніх та мистецьких колективів, які не передбачають одночасного зібрання великої кількості осіб – до 50 чоловік, без глядачів.

Також працюватимуть кабінети адвокатів, нотаріусів, аудиторів та психологів.

Для усіх підприємств та установ, що здійснюють торгівлю, дозволяється обслуговування клієнтів з розрахунку 10 квадратних метрів на одного відвідувача, забезпечити захист очей, носа, рук персоналу.

«Ми йдемо дещо далі й більш демократично, ніж цього вимагає кабмін, дозволяючи роботу перукарень, соляріїв, салонів краси тощо. Також запрацюють стоматологічні кабінети, і не лише в ургентному порядку», – зазначив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк.

Також згідно з постановою кабміну з 11 травня дозволяється відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон. Однак і раніше депутати Луцької міської ради не забороняли своїм рішенням відвідувати ці місця. Як зауважив під час сесії депутат Костянтин Петрочук, «усе, що не заборонено – дозволено».

На це виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що фактично усі рішення луцьких обранців громади – це дубляж рішень кабміну.

«Тож давайте не воювати з вітряними млинами, а голосувати», – попросив посадовець колег.

«На жаль, кабмін прийняв рішення в понеділок для того, щоб підприємцям був час підготуватися до запуску бізнесу: відкликати працівників з відпусток, підготувати приміщення, закупити засоби індивідуального захисту, дезрозчини, інше обладнання. Для ресторанів і кафе потрібен одноразовий посуд тощо. Тож у підприємців є всього два дні, щоб підготуватися до роботи. Це ненормально. Чотири дні готують постанову, публікують, а підприємцям лишається лише два вихідних, щоб підготуватися до запуску бізнесу», – зазначив депутат Ігор Поліщук.

Так, подискутувавши, луцькі депутати одноголосно підтримали проєкт рішення в цілому, проголосувавши «за» у кількості 26 чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus