USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ще одна котельня в Луцьку – на альтернативному паливі

17 Квітня 2019 19:38
Водогрійний котел, що працює на дерев’яній щепі та призначений для теплопостачання споруд промислового та комунально-побутового призначення встановили у Луцьку на вулиці Боженка, 32.

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету сьогодні, 17 квітня.

Зі слів начальника технічного відділу ДКП «Луцьктепло» Ігоря Бабія, у відповідності до проекту реконструкції котельні ДКП «Луцьктепло» на вулиці Боженка,32 встановили водогрійний котел марки «СOMTE-R» СН450 DTH-Р\3Р- продуктивністю 5,0 МВт, що працює на щепі, та призначений для теплопостачання споруд промислового та комунально-побутового призначення.

Таким чином, робота котельні дозволить безперебійно забезпечувати гарячим водопостачанням мешканців мікрорайону ДПЗ як у міжопалювальний, так і в опалювальний періоди.

Як пояснив Ігор Бабій, провели реконструкцію частини існуючої будівлі котельні на вулиці Боженка, 32, що не була задіяна в технологічній роботі.

Так, основна будівля твердопаливної котельні складається з двох приміщень: котельного залу та транспортної галереї.

Відповідно до проекту реконструкції котельні також виконали будівництво під’їзної автодороги для підвезення палива до котельні великогабаритним автотранспортом, а також будівництво автомобільних ваг для зважування автомобілів з вантажем та без вантажу. Окрім цього, побудували майданчик для розвантаження палива з його подрібненням та вмонтували естакаду з кран-балкою (для розвантаження автотранспорту); встановили подрібнювач деревини типу HG 400Е (роздрібнена деревина подається на зберігання або в котел).

Для зберігання та накопичування дводобового запасу подрібненого палива (щепи) на майданчику розвантаження влаштували ділянку з накриттям.

Як пояснив начальник технічного відділу ДКП «Луцьктепло», аналіз структури собівартості відпуску теплоти свідчить, що найбільша частка витрат, пов’язаних із виробництвом та постачанням теплової енергії, припадає на паливо (до 75%). За умови реконструкції котельних централізованих систем теплопостачання виникає можливість диверсифікації дорогого природного газу і його заміни на економічно більш привабливі види палива і енергії. Це дає можливість оптимізувати собівартість вироблення теплоти за рахунок зменшення у її структурі паливної складової.

Варто зауважити, що розрахунок тарифів на теплову енергію, вироблену з альтернативних видів енергії, для потреб категорії «населення» та «бюджетних установ» виконали з дотриманням вимог статті 20 Закону України «Про теплопостачання». Так, тарифи на теплову енергію, яка виробляється на установках з використанням альтернативних джерел енергії, для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, а також для потреб населення встановлюють на рівні 90 відсотків діючого для суб’єкта господарювання тарифу на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб відповідної категорії споживачів.

Тарифи на виробництво теплової енергії для потреб установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, а також для потреб населення визначають для підприємства, що здійснює виробництво теплової енергії на установках з використанням альтернативних джерел енергії, як різниця між тарифом на теплову енергію, і тарифами на транспортування та постачання теплової енергії, що визначають на рівні діючих для ДКП «Луцьктепло» тарифів на транспортування та постачання теплової енергії, виробленої з використанням природного газу, для потреб відповідної категорії споживачів.

Враховуючи тариф на теплову енергію, вироблену на установках з використанням альтернативних джерел енергії, котельнею на вулиці Боженка, 32 для населення та бюджетних установ та організацій розраховано тариф на централізоване постачання гарячої води у міжопалювальний період, для приготування якої використовується теплова енергія, вироблена на установках з використанням альтернативних джерел енергії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 17 Квітня 2019 22:25
Так ось чому не можна спалювати опале листя чи гілки дерев, виявляється що буде конкуренція новим котельням по викидам в атмосферу, адже тільки вони повинні димити. Треба ж додуматися з екологічно чистого газу перейти на таке.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus