USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Новій Зеландії 145 дельфінів викинулись на берег

27 Листопада 2018 07:40
145 чорних дельфінів викинулися на пляж на острові Стюарт, третьому за величиною острові Нової Зеландії. Через те, що це досить віддалений острів, люди не змогли вчасно врятувати тварин, повідомляє Новое время з посиланням на NDTV.

Інформація про трагедію надійшла ввечері в суботу від одного з туристів на острові Стюарт, за 30 кілометрів від південного узбережжя Південного острова. Половина дельфінів до цього часу вже була мертвою.

Вранці в понеділок влада ухвалила «надважке» рішення про евтаназію десятків поранених дельфінів, які вмирали на березі. «На жаль, ймовірність того, що вдасться знову спустити на воду дельфінів, які залишилися, була вкрай мала. До цього призвели віддалене розташування, відсутність персоналу і погіршення стану тварин. Проте завжди важко приймати таке рішення», — заявив представник міністерства з охорони навколишнього середовища Рен Леппенс.

Зазначається, що за рік новозеландським фахівцям доводиться стикатися в середньому з 85 такими випадками, але зазвичай це поодинокі тварини, а не такі великі групи. У неділю на пляж в іншій частині країни викинулися 10 рідкісних карликових косаток, шість з яких вчені ще розраховують врятувати.

Фактори, які впливають на те, що кити і дельфіни викидаються на берег, не відомі повністю. Причинами, на думку вчених, можуть бути хвороба, навігаційна помилка, географічні особливості, швидка течія, переслідування хижаками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus