USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У комісії Волиньради не вірять статистиці про кількість мисливської фауни на Волині

14 Грудня 2018 12:12
В області немає 24 тисяч зайців та ніколи не було 400 кабанів, - стверджує голова екологічної комісії облради, назвавши «фількіною грамотою» статистику, яку наводять представники УТМР.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів 14 грудня.

Члени комісії розглянули звіт про діяльність Волинської обласної організації Українського товариства мисливців та рибалок. Голова комісії Василь Столяр зауважив, що як мисливець категорично не згоден з показниками статистики, які наводять у звіті.

Так, відповідно до даних зимового обліку чисельність основних видів мисливської фауни становить: лося - 82 голови, оленя благородного — 51, оленя плямистого - 7, козулі - 1734, кабана - 405, зайця-русака - 23990, лисиці – 1347. Відповідно вищевказаних обліків копитної дичини надавали ліміти використання мисливських тварин в сезон 2018-2019 років: козуля -140 голів, кабан - 108 голів.

Голова комісії зазначив, що в області немає такої велетенської кількості зайця і ніколи не було 400 кабанів. На його думку, таку завищену статистику подають для того, щоб отримати більше ліцензій на відстріл. Він наголосив, що якщо ще раз побачать таку «фількіну грамоту», порушуватимуть питання щодо усіх мисливських угідь.

Голова Волинської обласної організації УТМР Андрій Дмитрук повідомив, що таксацію видів мисливської фауни проводили за станом на початок січня ВОУЛМГ та управління екології. Він розповів, що цьогоріч здійснювали відстріл кабана і такої великої кількості цієї тварини на Волині вже немає. Також, мовляв, трапився падіж кабана від африканської чуми свиней у Любомльському районі.

На це Василь Столяр зауважив, що повідомляли лише про один випадок падежу кабана від африканської чуми. Можливо, мовляв, падіж відбувався через обробку полів хімікатами.

У підсумку, члени комісії взяли звіт до уваги та після «останнього попередження» вирішили запрошувати представників УТМР на кожне наступне засідання комісії, аби вони звітували про тенденції розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 14 Грудня 2018 12:56
Да.. із зайцями явно перебор.. За останні три роки особливо в Ківерцівському районі заєць рідкість.. Супрунюк не розводить їх не охороняє ,не кормить, а кожного року 500грн.внески і 500грн.відстрілочна на зайця..А зайця як небуло так і немає.Питається за що мисливці платять такі гроші?Щоб походити по полю?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus