USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Рожищі завершили роботи з озеленення скверу

28 Листопада 2018 23:09
Роботи з озеленення скверу «Борцям за волю та незалежність України» в Рожищі виконані повністю. Для того, щоб провести озеленення у сквері, Рожищенська міська рада звернулася до підприємства «Парки та сквери міста Луцька», повідомляє прес-служба Рожищенської міської ради.

Спеціалісти оцінили ситуацію та склали кошторис робіт. Упродовж жовтня-листопада працівники підприємства підготували та зачистили ґрунт, засіяли й утрамбували траву відповідно до технологій озеленення та висадили туї.

Зауважимо, що в перелік робіт увійшли затрати на придбання посівного матеріалу й саджанців туї, зачистка території, підготовка та вирівнювання ґрунту, посів, посадка.

Відповідно до консультації спеціалістів озеленення скверу не провели раніше лише через те, що бур’яни знищували в три етапи.

«Зі слів працівників підприємства, є три види бур’янів: весняні, літні та осінні. Для того, щоб їх максимально знищити й сформувати гарний газон, згідно з процедурою бур’яни три рази протравлювали.

Упевнений, люди спостерігали, як час від часу позеленілі схили ставали жовтими. І так кілька разів. Згодом спеціалісти вибрали оптимальний період, щоб засіяти траву й насіння нормально вкущилося. Як результат, бачимо гарний газон. Прикро, що навіть на прибраній території, де гарно зійшла трава, є людські сліди, витоптані «кратери». Але загалом маємо гарний очікуваний результат», – каже міський голова В’ячеслав Поліщук.

Відповідно до домовленостей із працівниками підприємства «Парки та сквери міста Луцька» остаточний термін приведення скверу в естетичний стан продовжимо навесні.

«Відповідно до законодавства, аби рожищани могли контролювати те, що ми робимо, і те, на що ми використовуємо бюджетні кошти, договори були розміщені в системі «Прозоро». Саме на цьому ресурсі вказаний початковий і кінцевий термін дії договору з луцьким підприємством. Але це не означає, що роботи мають проводити в грудні. Грудень – це кінцевий термін, до якого повинні бути проведені розрахунки за виконані роботи. На сьогодні заплановані роботи вже завершені й, так само, як і проведені за них розрахунки.

Рожищенська міська рада докладає максимум зусиль для того, щоб у нас було місце, куди можна прийти і вшанувати тих, хто поклав життя за нашу країну. Я дуже хочу, щоб із кожним роком це місце завдяки нашим спільним зусиллям ставало все кращим», – додав Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus