USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькому парку висадили більше 50 кущів жасмину

15 Листопада 2017 13:51
Понад 50 кущів корончатого та махрового жасмину висадили у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки у Луцьку.

Висаджування декоративних рослин відбулося 15 листопада неподалік від Луцького зоопарку.

Участь у посадці жасминових кущів брали заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук та директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась. Допомагали їм у цьому працівники департаменту ЖКГ і комунального підприємства «Парки та сквери».

Як розповів Юрій Крась, наразі є ідея започаткування жасминової алеї, яка може стати першою такою алеєю в Україні. «Ми висадимо більше 50 дерев та подивимося, як вони приживуться на цій території. Кошти виділив департамент житлово-комунального господарства: орієнтовна вартість одного куща близько 110 гривень. Якщо рослини приймуться, то згодом ми їх можемо розсаджувати, не затрачаючи коштів», - розповів директор департаменту ЖКГ.

Зі слів посадовця, дерева розцвітуть у травні, а період цвітіння триває близько місяця. Та додав, що ідея висадження пахучих декоративних рослин належить департаменту туризму та департаменту ЖКГ. Частину рослин для цього придбали у зелених господарств, іншу частину – на розсаднику у Жидичині.

Своєю чергою, Ігор Поліщук зазначив, що місце, де висадили кущі, а це ліворуч від алеї, розчистили завдяки мульчеру. Згодом розчистять і правий бік алеї, де встановлять лавочки, аби лучани могли насолодитися естетичним виглядом та запахом цвітучого жасмину. Радник міського голови додав, що у планах чимало ідей по облаштуванню парку, і багато людей хочуть до долучитися до цього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ігор луцький Показати IP 15 Листопада 2017 14:10
Якщо на алеї роз викопали рози,то в парку ще швидше викрадуть покидьки.
Бацька Показати IP 15 Листопада 2017 14:30
Толку з того жасмину, краще б картоплю посадили!
Юрасик Показати IP 15 Листопада 2017 14:50
А взяти вінички та попідмітати не центральні вулиці слабо???
Жалію... Показати IP 15 Листопада 2017 16:42
потрощать ті кущі... може, не встигнуть зацвісти.... наше бидло добереться до всього...
Житель міста Показати IP 15 Листопада 2017 17:29
От і находилися в парку,раніше йшли за чистим повітрям,тепер в сезон цвітіння обходити будемо стороною,в сина алергія!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus