USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У центральному парку Луцька завершуються роботи над містичною алеєю. Фото

29 Липня 2020 17:52
Невдовзі Центральний парк культури та відпочинку імені Лесі Українки в Луцьку поповниться цікавою алеєю. Її вже охрестили мистецькою, адже тут зібрано скульптури відомого волинського митця Миколи Голованя. Алея тішитиме відвідувачів не тільки вдень, а й у темну пору доби, адже всі скульптури по-містичному підсвічуватимуться.

Як розповідав радник міського голови, депутат Ігор Поліщук, на цю алею з міського бюджету передбачили 800 тисяч гривень.

Зараз тривають завершальні роботи – Микола Головань самостійно допрацьовує скульптури.

«Ми дуже вдячні Миколі Голованю за скульптури і за допомогу в оформленні дрібних деталей алеї. Ця алея – мистецька, цікава. Впевнений, що вона стане ще однією окрасою нашого міста. Я бував у багатьох парках міст України, але такої алеї ніде не бачив», – сказав для телеканалу Аверс Ігор Поліщук.
Натомість Микола Головань зізнався, що завжди хотів зібрати свої скульптури в одному місці, тож, можна сказати, що алея в центральному парку Луцька з його творами – це здійснення мрії митця.

У свої 77 років Микола Головань власноруч завершує скульптури в парку, деяким із яких – уже понад 40 років. «Це для мене свято. Думаю, за тиждень зможу закінчити роботу. Ця алея буде мистецькою для всіх – від маленьких до великих», – наголосив скульптор.
Родзинкою алеї буде те, що всі скульптури підсвічуватимуться в темну пору доби, забезпечуючи ефект містичності. Підсвітку вже випробували в тестовому режимі, а фоторезультати раніше публікував на своїй фейсбук-сторінці Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Лучанин Показати IP 29 Липня 2020 18:04
Вже монтуйте систему відеоспостереження ! Або через одну кам'яну скульптуру ставте замаскованого під скульптуру муніціпала ! А якщо серйозно, то організуйте для пана Голованя оцінку мистецької вартості його творів з обов'язковим їх страхуванням !
лучанин Показати IP 29 Липня 2020 18:14
І ще,для охорони алеї_наряд поліції.Інакше_бидлота швидко придасть її "естетичного" вигляду.
Лучанин Показати IP 29 Липня 2020 18:28
Бачив підсвітку Лесі Українки і скульптур Голованя. Враження двояке: з одного боку, ніби і підсвічується, з іншого виникає відчуття, що занадто підсвічується, сліпить очі. А біля Лесі Українки в у денну пору по периметру стоїть 4 стовпи, які не зовсім естетично виглядають та ще й біля одного з них майстри гранітний бордюр понищили.
Марин Показати IP 29 Липня 2020 18:59
Дуже скромні скульптури. Дуже дорога алея.
лучанка до Марин Показати IP 29 Липня 2020 19:18
Яка там дорога? Для всіх , що присмокталися, ще не вистачить. Роботи на копійки-кошторис на мільйон.Сумно.
читач Показати IP 29 Липня 2020 19:55
Ото відмиють бабла !!! Ухххх !!!
Кулемет Показати IP 29 Липня 2020 21:30
Добре закріпить скульптури. Щоб не впала на дитину як в Запоріжжі цього року.
00777 Показати IP 29 Липня 2020 21:54
Понаставляли ідолів в християнській країні
Народна прокуратура Показати IP 29 Липня 2020 21:59
Ідея справді хороша. І дійсно, потрібен відеонагляд, бо у нас багато диких молодих людей, які вважають, що лавки мають знаходитись у воді каналів, Кликуна треба обов'язково відірвати від п'єдесталу, а новорічні ліхтарі - вдарити ногою
Лучанка Показати IP 30 Липня 2020 06:32
Читаючи коментарі "диванних експертів" про цінність скульптур і оцінку вартості робіт та "відмивку бабла" хочеться запитати: а що ви особисто зробили для міста??!! Чи подарували хоч одну високохудожню річ для місцевих музеїв, поставили лавочку в дворі для відпочинку старших людей і дітвори??!! Коли ви вже будете думати про своє місто з любов'ю і бажанням зробити його гарним і затишним??!! Коли ви будете виховувати власних дітей, щоб вони не ставали вандалами і не нищили те, що для них роблять інші??!! Коли ви будете дякувати таким людям, як Микола Головань, що дарує місту свою душу??!!
лучанка до Лучанка Показати IP 30 Липня 2020 11:41
І для чого так багато букв? Якщо читаєте коменти, то розумійте, про що мова. Ніхто не говорить про "цінність скульптур ", навпаки, хвилюються за їх збереження .І ніхто не проти щось нового і гарного в місті. А ,на вашу думку, алея з бруківки, встановлення скульптур і копійчана підсвітка вартують 800 тисяч гривень? Майже мільйон за цементну плитку ? Це можливо лише у нашій країні, де кругом бідність, а вартість держпідрядів і робіт, як в Швейцарії. Чи ви в долі?
Лучанка до лучанка Показати IP 30 Липня 2020 12:47
Аргументи у вас залізні: самі в долі!((((
Лучанин до Лучанка Показати IP 30 Липня 2020 12:07
До чого ваше "а що ви зробили?" до відмивки бабла, яке присутнє у кожному кроці нашої влади? Наприклад, на реставрацію будинку Лесі Українки в Колодяжно потрібно 10 млн. Та за 10 мільйонів, можна не те що реставрувати, а кілька подібних будинків зробити і по тій самій технології, що і колись: бруси, дранка і т.д....
УПЦ МП Показати IP 30 Липня 2020 12:32
Нужно не осветить а освятить алею.
Я тут виріс до УПЦ МП Показати IP 30 Липня 2020 12:55
Попи і цигани одна родина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus