USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Великобританії вперше за 400 років дозволили жити бобрам

6 Серпня 2020 23:45
Бобрів на острові повністю винищили у XVI-XVII століттях.

6 серпня уряд Великої Британії вперше за понад 400 років офіційно дозволив бобрам жити та розмножуватися у дикій природі, інформує Хмарочос з посиланням на Reuters.

Бобри були типовими для британської фауни до XVI-XVII століття, коли їх повністю винищили заради м’яса, шкіри, хутра та особливо – кастореума, бобрового струменю, який використовували у парфумерії та медицині. До нещодавнього часу бобри мешкали хіба що в закритих заповідниках.

Проти відновлення популяції бобрів виступали, зокрема, місцеві фермери, які вважали, що цей вид може порушити екосистему та завдати шкоди сільському господарству.

У 2013 році на річці Оттер (Видровій річці) у графстві Девон виявили родину бобрів, яка опинилася там несподівано та невідомо звідки. Цим бобрам дозволили залишитися на випробувальний термін. Протягом п’яти років за їхньою діяльністю та впливом на середовище мала стежити місцева природоохоронна організація.

Бобри швидко розмножилися, поширилися на весь басейн річки й зараз популяція – 15 сімей. Вони збудували 28 дамб. Спостереження довели, що їхня присутність позитивно вплинула на навколишніх тварин, зокрема риб, комах, птахів, гризунів. Дамби ж знижують ризик затоплення людських будинків, що ближче до річки.

Екологи визнали, що бобри таки завдали деяких проблем фермерам, проте ці проблеми успішно вирішили.

У майбутньому британський уряд розгляне можливість відновлення популяції на національному рівні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus