USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Звірівському лісництві активно підгодовують диких звірів

19 Січня 2018 19:00
Взимку диким тваринам важко прохарчуватися, тому лісівники облаштовують для них спеціальні годівельні майданчики. Гостями у таких місцях найчастіше є олені, кабани, лані. Бачила диких звірів і допомагала підгодувати їх знімальна група ВРД НТУ.

За кілька метрів від екологічної стежки у Звірівському лісі гуляють олені. Зранку, розповідають лісівники, цих звірів тут найбільше. А під вечір виходять кабани та навіть зубри.

– До зими готуємось заздалегідь, – розповідає директор ДП “Звірівське мисливське господарство” Сергій Смічик. – Готуємо сіно, корма, віники, коренеплоди, закуповуємо зерновідходи, качани, кукурудзу в дуже великих кількостях. Для звіра тяжкі погодні умови – це великі сніги і морози, тому що важко добути корм, і тоді вже єгерям доводиться годувати звіра.

У Звірівському лісництві підгодовують майже усі види диких тварин. На території в 4000 гектарів – 30 спеціальних майданчиків з кормом.

Розповідає лісничий Сергій Мацюк:

Не тільки вони сіном, корінцями чи гілочками будуть кормитися усю зиму. В кропиві є багато вітамінів. Дубове листя – воно молоде, в липні збирається. Їжа для дикого звіра має бути не тільки ситна, але й поживна.

Ставки посеред мальовничого лісу у Воротнівському лісництві облюбували дикі качки. Лісівники та школярі постійно приходять сюди підгодувати птахів. У годівниці лісівники розкладають сіно. Учні з Крупівської школи допомагають.

Кажуть, в гостях у лісівників бувають часто.

Дикі звірі тримаються якнайдалі від людей. До годівельних майданчиків, крім оленів і козуль, навідуються лані. Цих тварин завезли на Волинь торік й утримують у просторих вольєрах. Досліджують, як приживуться у місцевих лісах.

Надалі будемо бачити – якщо вони приживуться, будемо випускати їх у природу. Поки 15 особин, надалі, якщо приживуться, будемо пробувати більше розводити, – повідомив Сергій Смічик.

Навіть якщо друга половина зими видасться морозною та сніжною, лісівники запевняють: корму вистачить, аби підгодувати всіх звірів.

Нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини, вперше на території Волині з’явились лані – вид тварин з родини оленевих, який в Україні поширений тільки в центральних областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus